E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Gratis e-book Coronavirus - Wat kinderen moeten weten

boek - Wat kinderen moeten wetenUitgeverij Gottmer en Nosy Crow publiceren een gratis e-book voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met heldere en toegankelijke uitleg over het coronavirus (COVID-19). Het e-book is voor iedereen gratis te downloaden.


Download gratis e-book Coronavirus - Wat kinderen moeten weten


Wil je het e-book liever niet downloaden, maar wel bekijken? Klik dan hier.

Wat is het coronavirus, en waarom heeft iedereen het erover? Dit toegankelijke en relevante e-book, dat is voorzien van de karakteristieke illustraties van Axel Scheffler, beantwoordt deze en nog veel meer vragen. Het biedt kinderen tussen de vijf en tien jaar én hun ouders of verzorgers heldere uitleg over het coronavirus en de gevolgen ervan, zowel op het gebied van gezondheid als in het dagelijks leven.Het boek geeft antwoord op prangende vragen in toegankelijke taal, geschikt voor kinderen van vijf tot tien jaar oud, zoals:

-          Wat is het coronavirus?

-          Hoe kun je het coronavirus oplopen?

-          Wat gebeurt er als je het coronavirus krijgt?

-          Waarom zijn mensen zo bezorgd over het coronavirus?

-          Waarom zijn sommige plekken waar we vaak heen gaan dicht?

-          Wat kan ik doen om te helpen?

-          Wat gaat er in de toekomst gebeuren?


Met de input van medische experts, maar ook van leraren en kinderpsychologen, is dit boekje een betrouwbare bron van zowel praktische als theoretische informatie. Het helpt woorden te geven aan de soms moeilijke veranderingen die we allemaal ondergaan en legt uit wat we zelf kunnen doen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken.

Axel Scheffler is een zeer succesvol illustrator van kinderboeken, waarvan De Gruffalo misschien wel de bekendste is.

Uitgeverij Gottmer maakte dit boekje in samenwerking met de Britse uitgever Nosy Crow, die het initiatief voor de uitgave nam. Geen van de betrokkenen is betaald voor hun werk. We hopen met dit gratis e-book ons steentje bij te dragen in deze uitzonderlijke tijd.

Illustrator Axel Scheffler:

‘Ik stelde mezelf de vraag wat ik als kinderboekenillustrator kan doen om mijn lezers over de hele wereld te informeren en te vermaken, dus toen mijn uitgever, Nosy Crow, mij vroeg dit vraag-en-antwoord-boekje over het coronavirus te illustreren, deed ik dat graag. Ik vind het zo ontzettend belangrijk dat kinderen en gezinnen toegang hebben tot goede en betrouwbare informatie in deze buitengewone crisissituatie, en ik hoop dat de populariteit van mijn eerdere boeken ervoor kan zorgen dat dit e-book zo veel mogelijk kinderen, die zich de prentenboeken nog kunnen herinneren maar misschien al een beetje ouder zijn nu, zal bereiken.

 

 

Coronavirus – Wat kinderen moeten weten

Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts,
met illustraties van Axel Scheffler
ISBN: 978 90 257 7406 6 | leeftijd: vanaf 5 jaar