Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

De nationale Week van het geld

  logo week van het geld

De nationale Week van het geld vindt plaats van 27 tot en met 31 maart 2017. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

Wijzer in geldzaken organiseert de Week van het geld. Wijzeringeldzaken.nl wijst je de weg naar betrouwbare informatie over je financiële zaken. Meer informatie vind je op www.weekvanhetgeld.nl.

  Het lespakket biedt leraren een handvat bij het inpassen van leren omgaan met geld in bestaande vakken en lessen. Het lespakket is gebaseerd op de basisvisie financiële educatie van Wijzer in geldzaken, Nibud leerdoelen en de kerndoelen van OCW voor het basisonderwijs. Wijzer in geldzaken heeft dit lesmateriaal samen met uitgeverij Zwijsen ontwikkeld.

 

De kinderen kunnen zelfstandig met het werkblad aan de slag, zonder ondersteuning van de leerkracht. Ook is er een handleiding en antwoordenblad voor de leerkracht en een opdracht voor thuis beschikbaar.

 

week van het geld

Lespakket De wereld van het geld

Ken jij de waarde van geld en weet je welke organisaties een rol spelen in de wereld van het geld?
Deze thema's komen aan de orde in dit lespakket. Daarnaast worden verschillende begrippen zoals pinnen, betalen en sparen behandeld. Het lespakket per jaargroep bestaat uit diverse werkbladen.

 

sparen en vooruitkijken

Lespakket Sparen en vooruitkijken

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met het goede voornemen om meer te gaan sparen. Daar sluit het thema van lespakket 2 heel goed bij aan. In dit lespakket worden voordelen van sparen en de risico’s van lenen behandeld. Het lespakket per jaargroep bestaat uit diverse werkbladen.

 

Feestdagen

Lespakket Feestdagen

Met de feestdagen wordt de feestvreugde verhoogd met mooie cadeaus. In dit lespakket wordt uitgelegd wat de waarde is van geld aan de hand van cadeaus die je vraagt tijdens de feestdagen. Het lespakket per jaargroep bestaat uit diverse werkbladen.