E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Kinheim - Kerndoeltrainer Begrijpend lezen

collage kerndoeltrainer-begrijpendlezen-kinheimIn serie Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen kun je kinderen laten oefenen met dat onderdeel van de leerlijn begrijpend lezen waarmee ze moeite hebben. Elk onderdeel heeft een eigen kleur wat het zoeken makkelijk maakt. Daarnaast worden allerlei teksten en afbeeldingen gebruikt die het lezen en verwerken leuk maakt. De kinderen kunnen er zelfstandig mee aan de slag na een korte en duidelijke instructietekst.

Lezen is misschien wel het belangrijkste dat je leert. Denk maar eens na hoeveel dingen om je heen met lezen te maken hebben. Als je daarbij ook nog begrijpt wat je leest, dan kom je vanzelf verder in het leven. Toch is begrijpend lezen vaak een van de lastigste onderdelen van taal en vormt het een struikelblok voor veel kinderen. Waarom lees ik dit verhaal? Hoe maak ik deze taart? Wat vind ik van die mening? Wat weet ik van het zonnestelsel? Zomaar wat vragen die je tijdens het lezen kunt stellen en waarop je graag antwoorden wil hebben.

Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen helpt daarbij. Doordat het aansluit op kerndoelen 4 t/m 9 omvat deze serie de volledige leerlijn begrijpend lezen. In elke les staat één van deze leerdoelen centraal en zijn de instructietekst en een aantal opdrachten hierop afgestemd. Eerder behandelde doelen worden regelmatig herhaald, zodat deze goed ingeoefend kunnen worden. De mixlessen 10 en 20 kunnen eventueel als toets ingezet worden, omdat daar alles uit de voorgaande lessen herhaald wordt. Achterin staat het overzicht van de gehele leerlijn begrijpend lezen.

Open overzicht kerndoelen - Kerndoeltrainer Begrijpend lezen

10 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

10 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren