E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Kinheim - Kerndoeltrainer Woordenschat

Een goede woordenschat is belangrijk. Het vormt de basis voor veel andere vakken, maar zorgt er ook voor dat je je goed kunt uiten. Gelukkig leren kinderen veel woorden incidenteel, maar er zal ook intentioneel woordenschatonderwijs moeten worden gegeven. Op deze manier wordt namelijk op een doelbewuste wijze gewerkt aan het uitbreiden van de woordenschat.

De serie Kerndoeltrainer Woordenschat biedt woorden aan vanuit acht thema’s, zoals bijvoorbeeld gedrag, natuur, media en ontdekkingen. In elk deel komen deze thema's terug, met telkens 10 tot 15 woorden in een oplopende moeilijkheidsgraad. Een thema bestaat uit twee lessen. De opbouw van deze lessen is geïnspireerd op het welbekende Viertaktmodel voor woordenschat. In de eerste les komen de fases voorbewerken en semantiseren aan bod, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende structuren: het woordweb, de kast, de paraplu en de trap. De tweede les begint met een overzichtelijk schema van de woorden uit het thema. Hierna volgt de consolideerfase. Deze loopt van receptief naar productief. Na vier thema's volgt een mixles. In deze controleles worden de woorden door elkaar getoetst.

Kerndoeltrainer Woordenschat helpt kinderen om steeds meer woorden te leren kennen en te begrijpen. Dankzij de context van een thema en de aantrekkelijke lesinhoud met veel illustraties en speelse opdrachten, gaat dit leren vrijwel vanzelf. De gestructureerde opbouw van de lessen en de terugkerende didactische werkvormen stimuleren dit evenzo. En dankzij de ingesproken teksten bij elke les, die makkelijk via een QR-code te beluisteren zijn, kan elke leerling er zelfstandig mee aan de slag.

10 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

10 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren