E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Vooruit!

Voor kinderen met leesproblemen en dyslexie | groep 4 t/m 8
Sommige kinderen boeken weinig vooruitgang bij het lezen, zelfs met extra begeleiding in de klas. Met het interventieprogramma Vooruit! werk je gericht aan hun leesproblemen en laat je hen succeservaringen opdoen. Dat maakt lezen (weer) leuk!

Eén woord is geen woord
Vooruit! is ontwikkeld voor kinderen die hulp nodig hebben op ondersteuningsniveau 3. Voor deze kinderen zijn de reguliere lessen met verlengde instructie niet voldoende om goed te leren lezen. In de lessen van Vooruit! oefenen zij daarom extra met het correct en vloeiend lezen van woorden. Daarbij is er ook aandacht voor de betekenis. Bovendien oefenen de kinderen met het lezen van deze woorden in een tekst. Lezen draait tenslotte niet om woorden maar om teksten. En iedere gelezen tekst is weer een nieuw succes!

Vooruit! in de praktijk
Het interventieprogramma Vooruit! is ontwikkeld voor kinderen die bij het leren lezen niet genoeg hebben aan de reguliere lessen met verlengde instructie. Het programma is gebaseerd op de nieuwste inzichten rondom de behandeling van leesproblemen en dyslexie.

Opbouw
Een compleet jaarprogramma van Vooruit! bestaat uit vier blokken. Ieder blok bevat leerstof voor acht weken en elke week staat één woordtype centraal. Ieder weekprogramma is opgebouwd uit drie basislessen en een optionele vierde les, elk van twintig minuten. Naast de lessen bevat ieder blok een instaptoets, een evaluatietoets en een spelletje. Deze extra ondersteuning komt bovenop de reguliere leeslessen en extra hulp door de groepsleerkracht.

Inzetbaar naast iedere leesmethode
De volgorde van de woordtypen in Vooruit! sluit volledig aan bij de volgorde waarin de woordtypen behandeld worden in de leesmethode Atlantis. Gebruik je een andere methode? Geen probleem, dan kun je de volgorde van de woordtypen eenvoudig aanpassen. Voor de meest gebruikte methodes hebben we dit al compleet voor je uitgewerkt in de handleiding.

There are no products matching the selection.