E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Klinkers

Klinkers schrijfmethode

Klinkers is een nieuwe en eigentijdse schrijfmethode voor groep 1 tot en met groep 8. Met Klinkers werken de kinderen met plezier toe naar een vlot en duidelijk leesbaar handschrift. Bovendien sluit Klinkers in groep 3 naadloos aan bij de taal-leesmethode Lijn 3.

Perfecte aansluiting bij Lijn 3
Als de kinderen met Lijn 3 nieuwe letters leren lezen, leren ze deze met Klinkers ook schrijven. Hierdoor worden beide vaardigheden versterkt. Ook hanteert Klinkers in de schrijfschriften van groep 3 dezelfde thema’s als Lijn 3. Beide methodes sluiten hierdoor perfect op elkaar aan.

Past bij de wereld van kinderen
De vormgeving van de lesmaterialen en de gevarieerde oefeningen van Klinkers zijn helemaal afgestemd op de belevingswereld van kinderen. Hierdoor blijven ze maximaal gemotiveerd. Ook in de hogere groepen.

Veel aandacht voor motoriek
Klinkers Een goede schrijfhouding, -beweging en pengreep zijn belangrijke voorwaarden voor een goed handschrift dat op een ontspannen manier kan worden geschreven. Daarom besteedt Klinkers hier in alle groepen veel aandacht aan.

Bewezen handschrift
Het licht hellend en verbonden schrift van Klinkers is motorisch eenvoudig aan te leren. Het handschrift heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen in het onderwijs.


Brochure Klinkers
In de brochure Klinkers leest u alles over deze eigentijdse schrijfmethode voor groep 1 t/m 8. Klik hier om de brochure van de uitgever Malmberg te bekijken

12 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren