E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Denkwerk informatieverwerking

Door de bomen het bos niet meer zien. Zo moeten kinderen zich soms voelen. Niet als zij buiten spelen, als zij hun eigen wereld ordenen, maar als zij bezig zijn met taal, met lezen, rekenen en zaakvakken. Want dan komt er een enorme hoeveelheid informatie op hen af.
In zulke situaties zijn volwassenen in staat om de weg te vinden. Maar kinderen moeten dat nog leren. Detective Denkwerk wil hen daarbij helpen. Met oefeningen die aanzetten tot logisch denken, ordenen en vergelijken. Die hen doen afvragen: wat is belangrijk en wat niet. De uitgaven besteden bovendien aandacht aan training van opzoekvaardigheid in kranten, een atlas, een woordenboek, op internet en dergelijke.

 

Het zijn vaardigheden die leerlingen bij alle vakken nodig hebben. Detective Denkwerk brengt die vaardigheden bij. Op een leuke en speelse manier. Zo zijn er puzzelopdrachten en oefeningen waarbij zij een situatie reconstrueren, de leerlingen maken tekeningen of vullen een tabel in, zij vergelijken teksten en illustraties en zoeken de verschillen.

 

Aan het eind van een opdrachtenreeks wacht een verrassing: een fragment uit een avontuur van Detective Denkwerk, de grappige neushoorn met zijn slimme assistent Tip. Als alle oefeningen gedaan zijn, is er een speels en levendig boekwerkje ontstaan.

Detective Denkwerk is speciaal ontwikkeld voor zelfstandig werken. De instructies zijn helder en begrijpelijk. Een antwoordenvel maakt zelfcontrole mogelijk. Op een leerkrachtvrije manier doen de leerlingen nuttige vaardigheden op.

 

Voor leerlingen die meer aankunnen, is er Super Denkwerk.
Alle werkboeken bevatten een reeks opdrachten, waarmee leerlingen op een speelse manier leren om informatie te ordenen. Zo zijn er puzzelopdrachten en oefeningen waarbij ze een situatie reconstrueren. Ze maken tekeningen, vullen een tabel in, vergelijken teksten en illustraties en zoeken de verschillen. Aan het eind van een taak volgt de beloning: de leerlingen mogen een vakje openkrassen waardoor een plaatje verschijnt. Elk plaatje is een fragment uit een avontuur van de grappige neushoorn Detective Denkwerk en zijn slimme assistent Tip.
Zo ontstaat een leuk stripverhaal.


Detective Denkwerk: omgaan met informatie

 

 

Denkwerk: omgaan met geld

Dit nieuwe, thematische deel in de succesvolle Denkwerkserie richt zich op een maatschappelijk relevant onderwerp, namelijk omgaan met geld. Met onderwerpen als: hoe ziet geld eruit? De kassabon, etiketten lezen en begrijpen, betalen en terugkrijgen, hoe duur is iets (prijsbewustzijn), sparen en uitgeven en geldweetjes.

 

There are no products matching the selection.

 

Denkwerk: omgaan met internet

Dit nieuwe, thematische deel in de succesvolle Denkwerkserie spitst zich toe op het omgaan met Internet. Over de 3 leeftijdscategorieën verdiepen de leerlingen zich op het werken met internet, met spitsvondige opdrachten op het wereldwijde web.

 

There are no products matching the selection.

 

Denkwerk: omgaan met reclame

Dit thematische ‘Denkwerk’-deel maakt leerlingen bewust van de diverse vormen, doelen en doelgroepen van reclame aan de hand van diverse onderwerpen, bijvoorbeeld: merken en logo’s, de geschiedenis van reclame, spam…

 

There are no products matching the selection.

 

Denkwerk: omgaan met milieu

'Denkwerk - omgaan met milieu' maakt leerlingen bewust van de omgeving waarin ze leven. De onderwerpen zijn dichtbij de leerlingen gehouden en gaan over aansprekende onderwerpen als planten, dieren, lucht en water. En hoe we samen kunnen zorgen voor dit milieu.

 

There are no products matching the selection.

 

Super Denkwerk

Voor leerlingen die meer aankunnen, is er Super Denkwerk. Alle werkboeken bevatten een reeks opdrachten, waarmee leerlingen op een speelse manier leren om informatie te ordenen. Zo zijn er puzzelopdrachten en oefeningen waarbij ze een situatie reconstrueren. Ze maken tekeningen, vullen een tabel in, vergelijken teksten en illustraties en zoeken de verschillen.