E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Annie M.G. Schmidt-week: Zing een lied

Annie M.G. Schmidt-week 2024

Download de lesbrief met nieuwe, leuke ideeën voor groep 1 t/m 3. Zoals de Dikkertje Dap dierenquiz en het De leeuw is los-tikspel. Allemaal passend bij de ontwikkelingsgebieden van kinderen.

 

  In de verrukkelijke bundel Zing een lied zijn de mooiste kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt te vinden. Noëlle Smit maakte er illustraties bij en zette de vrolijke en altijd verrassende wereld van Annie M.G. Schmidt helemaal naar haar eigen hand.

Downloads
Download de lesbrief
Download alle versjes om mee te zingen
Download tekst ik ben lekker stout

 

 

Zing mee! Ik ben lekker stout.

 

 

Filmselectie Annie M.G. Schmidt-week

filmeducatieVier de verjaardag van Annie M.G. Schmidt met het kijken van een boekverfilming in de klas of thuis. Origineel, vermakelijk en innemend, dat zijn de verhalen van de grand dame van de jeugdliteratuur. Annie M.G. Schmidt (1911-1995) schreef kinderversjes en stukjes voor volwassenen voor Het Parool, waaronder Jip & Janneke en Dikkertje Dap. Samen met illustrator Fiep Westendorp maakte ze haar eerste beroemde boek: Pluk van de Petteflet. Daarna volgden Abeltje, Minoes en Otje. Ook schreef Annie legendarische musicals zoals Ja zuster, nee zuster.

Kijk op Netwerk filmeducatie ("Netwerk filmeducatie zet zich in om leerlingen door heel Nederland film te leren spreken. Voor wie film spreekt gaat de wereld open.")

Bekijk de selectie Annie M.G. Schmidt-week
 

Meer titels van Annie M.G. Schmidt

 

Jip en Janneke