E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Methodewijzer voor ouders - Alles telt

 

Wat leert mijn kind in groep...

In het basisonderwijs wordt elk schooljaar veel aandacht besteed aan rekenen. Kinderen doorlopen tijdens hun basisschoolperiode verschillende rekenniveaus, werken aan diverse rekenstrategieën en ontwikkelen rekenvaardigheid. Als ouder, voogd of verzorger heeft u niet altijd zicht op deze vaardigheden en het niveau van uw kind(eren). ThiemeMeulenhoff Rekenen biedt daarom voor elke jaargroep een overzicht van wat uw kind dit schooljaar leert op het gebied van rekenen.Wat leert uw kind in groep 3?
Wat leert uw kind in groep 4?
Wat leert uw kind in groep 5?
Wat leert uw kind in groep 6?
Wat leert uw kind in groep 7?
Wat leert uw kind in groep 8?


Gouden Lessen

Wilt u meer uit de rekenles halen? Of zoekt u naar mogelijkheden om te variëren? Dan zijn Gouden Lessen een aanrader.

Ze vragen weinig voorbereiding en lestijd, zijn enorm effectief en kunnen naast elke rekenmethode worden ingezet. Bovendien zijn het lessen die de leerlingen niet snel zullen vergeten en waarmee leerkrachten hun vakmanschap vergroten. ThiemeMeulenhoff ontwikkelt een reeks Gouden Lessen.

In vrijwel elke methode zijn er momenten waarop u de Gouden Les goed kunt inpassen. Bij de meeste rekenmethodes is er na een aantal lesweken een toets. Daarna is er ruimte voor verrijking of herhaling. In die ruimte kunt u bijvoorbeeld een Gouden Les geven. De enige voorbereiding is het lezen van de les en het verzamelen van het benodigde materiaal. De materialen zijn altijd makkelijk verkrijgbaar en niet kostbaar. Een Gouden Les is een katern van zestien pagina’s met een basisles, suggesties voor vervolgactiviteiten en lessen met hetzelfde thema in andere groepen. De Gouden Lessen zijn getest in de praktijk.

De Gouden Lessen kunt u hieronder gratis downloaden.Gouden Les: Science in de basisschool

In deze Gouden Les worden praktische tips gegeven hoe kinderen onderzoek kunnen doen naar onderwerpen op het gebied van natuur en techniek. De verstrengeling met rekenen-wiskunde ligt hierbij voor de hand.
Gouden Les: Tijd

In deze Gouden Les organiseert rekencoördinator Marije op haar school een rekenproject over het domein Tijd. Groep 1 tot en met groep 8 maakt samen het grootste rekenboek over tijd!
Gouden Les: Duimstokken

In deze Gouden Les gaat juf Willemijn met haar kleuters duimstokken maken en daarmee meten met natuurlijke maten.
Gouden Les: Prijzenfestival

Wat zou je doen met honderdduizend euro? Meester Henk organiseert voor zijn klas een prijzenfestival.

Gouden Les: Aardappels

Juf Janneke helpt haar leerlingen gevoel te ontwikkelen voor gewicht en voor maten die daarbij horen.
Kleutervertelplaten

Leren rekenen begint niet in groep 3, maar al veel eerder! Met de kleutervertelplaten stimuleert u de rekenwiskundige ontwikkeling van jonge kinderen.

Elke vertelplaat bevat een afbeelding en een pagina met toelichting voor de leerkracht. Hier vindt u extra uitleg en vragen die met de klas kunnen worden besproken en behandeld. Alle vragen en verhaallijnen zijn toegespitst op de brede ontwikkeling van de kleuters. Veel plezier!

Download de vertelplaat

Download het instructiebladOnline rekenspelletjes


Via onderstaande links opent u leuke en leerzame rekenspelletjes die kinderen zelfstandig achter de computer kunnen spelen. Met deze online spelletjes leren ze bewust met geld omgaan. Heel belangrijk!Ga naar de website