E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Haas - AVI-strip voor beginnende lezers

Met de strip-prentenboeken van Haas maken kinderen een leuke overstap van voorlezen naar zelf lezen. Dankzij de stripachtige vormgeving met spreekwolkjes bieden ze een leuke afwisseling met de gangbare boekjes voor beginnende lezers en zorgen ze voor extra leesplezier.

Heel veel humor
Alle kinderen houden van humor! De avonturen van Haas zullen de beginnende lezer dan ook zeker aanspreken. De grappige dialogen en sprankelende tekeningen maken ‘Haas’ tot een feest om te lezen.

Binding door vaste karakters
Kinderen binden zich graag aan een hoofdpersoon en vaste karakters. Deze verhogen de herkenbaarheid en het tekstbegrip. In Haas spelen alle avonturen zich af in de velden rond de boerderij van een nukkige oude boer. Daar is altijd wel wat te beleven. Zeker als je, zoals Haas, nieuwsgierig, eigenwijs en gulzig bent. Haas en zijn vrienden Mus, Haan, Kip Eén tot en met Vijf, Mol, Uil en Raaf raken verzeild in allerlei komische situaties, waarbij ze natuurlijk altijd moeten oppassen voor de sluwe Vos.

Spreekwolkjes en tekstblokjes
Haas is een overgang van prentenboek naar strip. De tekst wordt weergegeven in tekstblokjes en spreekwolkjes zoals in een strip, maar het verhaal is ook verdeeld in hoofdstukjes met elk een aparte titel zoals in een prentenboek. In de paginagrote prentenboekenspreads staat hier en daar een stripstrook.

Voor wie is Haas?
Haas is geschreven voor beginnende lezers. De serie begint op AVI-Start in deel 1. In elk volgend deeltje komen er nieuwe klanken bij, waardoor het AVI-niveau geleidelijk opbouwt van AVI-Start naar AVI-M3. De verhalen staan op zichzelf; kinderen die AVI-M3 al beheersen kunnen ze dan ook gemakkelijk door elkaar lezen. Haas is daarnaast een goede oefening voor zwakke lezers, omdat de plaatjes veel houvast bieden. En natuurlijk zijn de verhalen geschikt voor iedereen die van humor houdt!

6 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren