E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Pennenstreken versie 1

pennenstreken

Pennenstreken biedt een doorgaande leerlijn technisch schrijven – in lopend schrift – voor de hele basisschool. De methode begint speels in de kleutergroepen, maar is ook uitermate aantrekkelijk voor de leerlingen in de hogere leerjaren. Aangezien lezen en schrijven nauw met elkaar samenhangen, sluit Pennenstreken naadloos aan op de 2e maanversie van Veilig leren lezen van Zwijsen.

Sluit nauw aan bij Veilig leren lezen
In groep 3 is Pennenstreken gekoppeld aan de leesmethode Veilig leren lezen (2e-maanversie). De kinderen schrijven de letters die ze in de leesles hebben leren lezen. Op deze manier ontwikkelen uw leerlingen het technisch schrijven als een functionele vaardigheid. Ze brengen wat ze geleerd hebben meteen in de praktijk.

Doorgaande lijn
Pennenstreken heeft een doorgaande lijn van groep 1 tot en met 8. In groep 1 en 2 staat een goede motorische ontwikkeling centraal. In groep 3 en 4 werken de leerlingen aan het aanvankelijk schrijven. Hier staat het aanleren van de schrijfletters in kleine en hoofdletters centraal. In groep 5 en 6 wordt het schrijven verder geautomatiseerd, waarbij vanaf groep 6 ook het schrijven op tempo aan bod komt.

Motoriek
Schrijven is vooral een motorische vaardigheid. Daarom geeft Pennenstreken niet alleen schrijfoefeningen, maar ook motorische activiteiten. Die zijn vooral gericht op het bevorderen van de arm-, hand- en vingermotoriek.

Kleurboek bij Pennenstreken en Veilig leren lezen
Het kleurboek bij Pennenstreken en Veilig leren lezen is uitverkocht en wordt niet herdrukt. De digitale druk van dit kleurboek kun je hier in PDF-formaat gratis downloaden.

KLeurboek (pdf) >>

 

11 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren