E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Lekker lezen

overzicht-lekker-lezen

Lekker lezen is een methode voor technisch lezen van uitgeverij Malmberg, jaar van uitgave is 2007. Alle kinderen van groep 4 t/m 8 oefenen op hun eigen leesniveau. Lekker Lezen is gericht op het vergroten van de technische leesvaardigheid, binnen een betekenisvolle en motiverende leesaanpak. De voor Lekker Lezen ontwikkelende boeken zijn thematisch van opzet. Bij het kiezen van thema’s en teksten is niet alleen rekening gehouden met het technisch leesniveau, maar ook met het belevingsniveau en de verschillende leesinteresses van kinderen. Alle boeken – dus ook die op de laagste niveaus – bevatten zowel verhalende als informatieve teksten.

De leesboeken vormen het hart van de methode, zo ook het leesboekje Papier hier/Ingeblikt: iedere les begint met het lezen van een tekst. De teksten in de boeken zijn geselcteerd op aantrekkelijkheid voor de kinderen, op verband met het thema, op voorkomen van leesmoeilijkheden en op AVI-niveau.

Werkboekjes bestaan uit 12 basislessen en 6 herhalingslessen. Bij de oneven teksten hoort een basisles en een herhalingsles. Bij de even lessen hoort alleen een basisles. In de basislessen ligt de nadruk op de instructie en het oefenen met directe feedback van de leerkracht. In de herhalingslessen is het doel het nauwkeurig en vlot lezen van dezelfde leesmoeilijkheden.

12 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

12 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren