Klantenservice SchoolboekenThuis: 085 - 401 01 50

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Hotel Hallo

Hotel Hallo is een gloednieuwe methode Nederlands voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Hotel Hallo is een kleurrijk lespakket speciaal voor kinderen die bijna geen Nederlands spreken. Aan de hand van liedjes, radioshows en verhalen gaan de kinderen vooral aan de slag met woordenschatverwerving - duizend woorden worden actief aangeboden - en communicatie (spreken en luisteren). Hotel Hallo is een thematisch geordende methode. Docenten hoeven niet lineair door de methode heen.


Bekijk video / lees artikel

bekijk de video

artikel Hotel Hallo


Doelgroep
Hotel Hallo is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar die woonachtig zijn in Nederland of in het buitenland.

Niveau
Het eindniveau van Hotel Hallo is A1. De nadruk ligt in deze methode op woordenschatverwerving en communicatie.

Inhoud
In de lessen staan Max en Mia, twee vrienden van 9 jaar, centraal. Max en Mia zijn heel nieuwsgierige kinderen die samen met hun papegaai, kleine zusje en de gasten van het hotel grappige avonturen beleven.

De methode bestaat uit een rijk geïllustreerd lees- en werkboek en extra oefenmateriaal op de (docenten-)site. Er zijn tien thema’s, onder andere: Ik heb een vraag, Eet smakelijk! en Kwijt!

Door het afwisselende lesmateriaal blijven kinderen gemotiveerd werken met Hotel Hallo. Ze kijken naar strips, openen een vertelkoffer, luisteren naar radioshows, verhaaltjes en liedjes, ze doen rollenspellen en andere spelletjes. Per thema is er een woordenlijst beschikbaar, inclusief een aantal frequente taalhandelingen.

Dit pakket is algemeen inzetbaar. Bij 2,5 uur les per week doen scholen ongeveer een week over ieder thema. De docenten kunnen vrij met het materiaal omgaan en kunnen er de voor hun relevante thema’s uithalen. Er is ook ruimte voor eigen aanvullingen. Daardoor kan het pakket voor verschillende leeftijden en niveaus worden gebruikt. Op de website vinden docenten extra informatie hierover. Het materiaal kan ook door ouders thuis worden gebruikt.

3 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren