E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Methodewijzer voor ouders - Pennenstreken

pennenstreken

Schrijven wordt in de nieuwe versie van Pennenstreken stap voor stap aangeleerd in groep 3. Bij elke letter wordt eerst de vorm en het traject verkend en ingeoefend, daarna gaat het kind de letter proberen op een lijn te zetten en vervolgens wordt de letter begeleid naar de grootte die past binnen de liniatuur. Hierna wordt de letter toegepast in woorden die alleen bestaan uit al bekende schrijfletters. En de belangrijkste instructie-aanwijzingen staat in de nieuwe versie van Pennenstreken in de nieuwe schrijfboeken boven elke les om zelfstandig werken te stimuleren.

Pennenstreken compleet tot en met groep 8!
Schrijven is een vaardigheid die je moet blijven trainen, ook in groep 7 en 8. Daarom biedt de schrijfmethode Pennenstreken een kort, flexibel programma dat leerlingen het nut van een leesbaar handschrift laat ervaren. Pennenstreken doet dat met oefeningen die leerlingen voorbereiden op de overstap naar de middelbare school.
Via de concepten "schrijven voor een ander" en "schrijven voor jezelf" ontdekken ze hoe belangrijk het is om bijvoorbeeld toetsen, aantekeningen, planningen en Engelse woordjes leesbaar te schrijven. Natuurlijk is er de keuze voor verbonden schrift of blokschrift. Met de realisatie van de materialen voor groep 7 en 8 realiseert Pennenstreken een doorgaande leerlijn voor schrijven in groep 1/2 tot en met groep 8.

 

 

Blokschrift: het handschrift van de toekomst
De meeste kinderen leren op de basisschool schrijven in een verbonden schrift. Dit verbonden schrift was ooit noodzakelijk om met een kroontjespen goed en op snelheid te kunnen schrijven. Kroontjespennen zijn echter al lang niet meer in gebruik. Uit onderzoek en ervaring blijkt dat kinderen met blokschrift sneller leren schrijven en op voldoende snelheid leren schrijven (net zo snel als het verbonden schrift). Maar wat minstens zo belangrijk is: kinderen blijken met het blokschrift leesbaarder te blijven schrijven. Daarom heeft Pennenstreken 2 een complete lijn voor het geschreven blokschrift ontwikkeld voor alle groepen.

 

 

Voorbeeldlessen en inkijkexemplaren
Klik hier voor voorbeeldlessen. Bij de diverse producten staan inkijkexemplaren.Producten Pennenstreken bestellen

Alle producten Pennenstreken zijn bij SchoolboekenThuis.nl per stuk leverbaar:

Bekijk alle producten Pennenstreken