E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Sterrenwerk

Binnen Sterrenwerk Rekenen verschijnen meerdere deelseries van steeds zes deeltjes. Er zijn deelseries Reeksen en patronen, Combineren en visualiseren en Logisch denken en redeneren.

Inzichtelijk rekenen is voor veel kinderen een probleem. Er is ook een groep kinderen voor wie dat juist een uitdaging is. Sterrenwerk Rekenen vraagt van kinderen analytisch denken. Leerlingen krijgen de gelegenheid om oplossingsstrategieën te ontwikkelen, te oefenen en te verfijnen, om zo, al redenerend, tot een oplossing te komen.

Voor welke leerlingen is Sterrenwerk Rekenen geschikt?
Sterrenwerk Rekenen is een serie werkboekjes voor pluskinderen op de basisschool. De kinderen oefenen zelfstandig het verzamelen van gegevens, leren deze te sorteren en classificeren om zo tot een ordening te komen. Hierdoor gaan ze het patroon ontdekken. Op die manier leren ze uiteindelijk systematisch naar oplossingen te zoeken en de gevonden patronen toe te passen op de rest van de reeks! Zelf het systeem ontdekken en conclusies trekken voor de rest van de reeks. Vaak lastig, maar zéér uitdagend voor plusleerlingen.

Download handleiding Sterrenwerk (pdf) >>

Voorbeeld Sterrenwerk rekenen (pdf) >>

9 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren