E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Voorleesdagen 2023

Voorleesdagen 2023

We merken dat onze klanten steeds vaker letten of een prentenboek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, ook mogelijkheden biedt om het verhaal samen met peuters en kleuters na te spelen. Zo wordt de taal gestimuleerd en de fantasie geprikkeld.

Voorlezen is gezellig, maar ook van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. Dat geldt voor jonge kinderen, maar zeker ook voor oudere kinderen. Voor volwassenen is voorlezen naast gezellig ook waardevol.
Hier vind je enkele voorleestips >>

 

 

Prentenboek van het jaar 2023

Uit de nominaties kiest de jury ieder jaar een prentenboek van het jaar. Voor 2023 is dat Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte. Maximiliaan Modderman geeft een feest voor zijn speelgoedbeesten. Het wordt een wild feest. Een vies feest. Heel herkenbaar voor een heleboel peuters en kleuters.

De jury over het prentenboek van het jaar 2023:
‘De prenten in dit boek zijn een feest om naar te kijken en zowel het verhaal als de illustraties zitten vol humor. Dit maakt Maximiliaan Modderman geeft een feestje aantrekkelijk voor kinderen én voorlezers.’ Jury Prentenboek van het jaar.
 

 

Met prentenboeken kun je alle kanten op

Dansspelletjes, taalopdrachten, knutselwerkjes: er zijn tal van activiteiten te bedenken waardoor kind én volwassene spelenderwijs terechtkomen in een wondere wereld van beeld, taal en fantasie. In Spelen met prentenboeken staan suggesties voor allerlei activiteiten: rekenen, taal, dans en beweging, muziek, beeldende vorming en spelletjes om een feestje te vieren bij tweeëntwintig prentenboeken. Een onmisbaar boek voor leidsters in de kinderopvang, kleuterleerkrachten, ouders en iedereen die graag met prentenboeken aan de slag wil. Spelen met prentenboeken >>  

Top 10 voorleesboeken 2023