Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Survivalgidsen

Dé gids voor ouders en hulpverleners die samen met hun kind actief aan de slag willen rond een ontwikkelingsprobleem! De survivalgidsen zijn een begrip geworden voor iedereen die werkt met kinderen en jongeren. Ze behandelen specifieke ontwikkelingsproblemen waarmee jonge mensen geconfronteerd kunnen worden, op een toegankelijke, leuke en speelse manier. Alle elementen binnen de psycho-educatie worden met deze gidsen in de praktijk omgezet.

Op maat van kinderen en jongeren
De survivalgidsen richten zich expliciet naar kinderen en jongeren. Als ‘zelfhulpgidsen’ geven ze hen aanknopingspunten om hun eigen situatie te begrijpen en ermee om te gaan. Daarbij vertrekken ze telkens vanuit de leefwereld van jonge mensen en wat hen bezighoudt.

Samenwerking tussen deskundige en jeugdauteur
Elke gids is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen een expert binnen het betreffende vakgebied, en een jeugdauteur. De jeugdauteurs vertalen alle ‘technische’ en wetenschappelijke informatie naar de wereld van de jonge lezer, zodat de informatie behapbaar en bevatbaar wordt/

Luchtige en visuele aanpak
Elke boekje is luchtig opgebouwd, en tegelijkertijd goed gestructureerd. De vele illustraties maken het geheel speels, en de mopjes, testjes, grapjes en tips zorgen voortdurend voor afwisseling. Elke survivalgids heeft een reeks cartoons, een hoofdstukje ‘bekende personen met hetzelfde probleem’, tips voor de echte overlevers, of getuigenissen van lotgenoten. Geen enkele pagina van een survivalgids is saai!

Begeleid door een volwassene
Hoewel het boek in eerste instantie geschreven is voor kinderen en jongeren, is begeleiding van een volwassene wel gewenst: het kind wordt vaak gevraagd om een metapositie in te nemen bij moeilijke sociale situaties en dat lijkt niet altijd evident. Daarom vind je achteraan steevast een ‘saai hoofdstuk voor volwassenen’ waarin een korte handleiding, actuele informatie en ondersteunde tips werden opgenomen.

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren