E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Humpie Dumpie

Humpie Dumpie

Zelfstandig het begrijpend lezen oefenen waarbij persoonlijke leesbeleving een centrale rol heeft. Dat kan met Humpie Dumpie, een nieuwe serie van 8 leeswerkboekjes met bijbehorende oefeningen.

 

In elk van de zes leeswerkboekjes herkennen we de figuurtjes Humpie en Dumpie. Humpie is steeds het leesmaatje dat de leestekst aanbiedt. Dumpie geeft met behulp van de picto’s en opdrachtregels de verwerkingsopdrachten aan.

 

Toelichting werkboekjes (pdf)
 

 

 

Kenmerken van de nieuwe Humpie Dumpie

  • Met behulp van de leeswerkboekjes kunnen kinderen zelfstandig het begrijpend lezen oefenen. Ze worden aangesproken op hun persoonlijke leesbeleving.
  • De verhalen hebben een samenhang, maar de hoofdstukken zijn op zichzelf staande verhaaltjes of gebeurtenissen.
  • Er is een grote diversiteit aan teksten: fictie en non-fictie, informatieve teksten, beeldverhalen, strips, dialogen enzovoort.
  • De 6 leeswerkboekjes hebben een opbouw in moeilijkheidsgraad. Voor ieder kind kunt u een boekje op maat kiezen.
  • De leeswerkboekjes zijn te gebruiken naast elke aanvankelijk leesmethode. Werkt u met Veilig leren lezen, dan zijn de boekjes inzetbaar bij zowel de 2e maanversie als de kim-versie.
  • De leeswerkboekjes zijn geschikt voor zelfstandig werken. Ze zijn flexibel inzetbaar en passen bij de individuele onderwijsbehoefte van ieder kind. Alle opdrachten zijn zelfstandig te maken.
  • Coöperatief leren is een sterke factor in het leerproces van kinderen. De activiteiten van Humpie Dumpie versterken het samen praten over teksten en de persoonlijke leesbeleving.
  • Humpie Dumpie stimuleert interactief leesgedrag bij kinderen door opdrachten direct te relateren aan korte teksten. Sommige opdrachten vragen reflectie op eerder gelezen teksten, andere opdrachten laten kinderen voorspellingen doen over het vervolg.


 

Humpie Dumpie editie 2