E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Van beginnende geletterdheid tot lezen

Met Van beginnende geletterdheid tot lezen geeft u alle kinderen de mogelijkheid om op een speelse en leuke manier hun geletterdheid te ontwikkelen. Ieder kind in zijn eigen tempo. Sommige kinderen kunnen aan het eind van groep 2 al aardig lezen. Anderen hebben veel hulp en aandacht nodig om zich de eerste letters eigen te maken. Van beginnende geletterdheid tot lezen biedt speelse suggesties op elk niveau. Voor de risicokinderen, maar ook voor de vlotste leerlingen uit groep 2.

Ideeënboek
Van beginnende geletterdheid tot lezen begint met voorlezen en met visuele en auditieve spelletjes. Het ideeënboek bevat hiervoor talrijke aansprekende suggesties, aansluitend bij de tussendoelen van beginnende geletterdheid.
Ook jonge kleuters zijn best al in voor letterspelletjes en leren bijvoorbeeld graag de letter(s) van hun eigen naam. In het ideeënboek vindt u een schat aan ideeën die te gebruiken zijn bij eigen thema’s en projecten. Het ideeënboek bevat:


  • -Een korte praktische inleiding over beginnende geletterdheid.
  • -Drie geheel uitgewerkte voorbeeldprojecten.
  • -Suggesties voor activiteiten in de kring.
  • -Suggesties voor activiteiten in de diverse hoeken.
  • -Ideeën voor de inrichting van hoeken.
  • -Handige aanwijzingen voor het begeleiden van de kinderen.

Het Lettercircus
In Het Lettercircus komen in 30 humoristische verhalen alle letters en lettercombinaties op speelse wijze aan de orde. Een wervelend doe- en leesboek voor nieuwsgierige kleuters vanaf 4 jaar. Met korte, duidelijke tips om Het Lettercircus nog effectiever te gebruiken, creatieve knutselideeën en leuke spelletjes, voor zowel op school als thuis.

Mijn letterboekje en Letterposter
Voor het (extra) inoefenen van de letters, voor kinderen in groep 3 (en soms al in groep 2) is er het kleurige Mijn letterboekje. Met Mijn letterboekje kunnen de kinderen alle letters en lettercombinaties (nog eens) systematisch inoefenen. Visueel én auditief. Alle letter-klankcombinaties komen aan bod. U kunt zelf de volgorde waarin u deze aanbiedt bepalen. Mijn letterboekje sluit aan bij elke methode en is een aanwinst op elke werkwijze! Met het nakijkboekje en de prachtig gekleurde, grote Letterposter voor aan de muur, maakt u de set compleet.

3 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

3 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren