Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Pennenstreken versie 2

pennenstreken

Schrijven wordt in de nieuwe versie van Pennenstreken stap voor stap aangeleerd in groep 3. Bij elke letter wordt eerst de vorm en het traject verkend en ingeoefend, daarna gaat het kind de letter proberen op een lijn te zetten en vervolgens wordt de letter begeleid naar de grootte die past binnen de liniatuur. Hierna wordt de letter toegepast in woorden die alleen bestaan uit al bekende schrijfletters. En de belangrijkste instructie-aanwijzingen staat in de nieuwe versie van Pennenstreken in de nieuwe schrijfboeken boven elke les om zelfstandig werken te stimuleren.

Pennenstreken compleet tot en met groep 8!
Schrijven is een vaardigheid die je moet blijven trainen, ook in groep 7 en 8. Daarom biedt de schrijfmethode Pennenstreken een kort, flexibel programma dat leerlingen het nut van een leesbaar handschrift laat ervaren. Pennenstreken doet dat met oefeningen die leerlingen voorbereiden op de overstap naar de middelbare school.
Via de concepten "schrijven voor een ander" en "schrijven voor jezelf" ontdekken ze hoe belangrijk het is om bijvoorbeeld toetsen, aantekeningen, planningen en Engelse woordjes leesbaar te schrijven. Natuurlijk is er de keuze voor verbonden schrift of blokschrift. Met de realisatie van de materialen voor groep 7 en 8 realiseert Pennenstreken een doorgaande leerlijn voor schrijven in groep 1/2 tot en met groep 8.Voorbeeldlessen en inkijkexemplaren
Klik hier voor voorbeeldlessen. Bij de diverse producten staan inkijkexemplaren.

Artikelen 1 tot 15 van 57 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 57 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Van hoog naar laag sorteren