E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Pennenstreken v2 - 3 - ruitjesschrift

€ 3,00
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Deze blanco lijn- en ruitjesschriften worden gebruikt om leerlingen extra te laten oefenen met schrijven en om de juiste liniatuur te bieden bij andere vakken. In de lijnschriften kunnen leerlingen bijvoorbeeld schrijfoefeningen maken of goed hoofdletters leren schrijven. In de ruitjesschriften schrijven kinderen cijfers.

Pennenstreken v2 - 3 - ruitjesschrift

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Om kinderen de juiste ondersteuning te bieden bij het aanvankelijk schrijfonderwijs zijn er bij Pennenstreken blanco schrijfschriften verkrijgbaar met de juiste liniatuur om goede en leesbare letters en cijfers te leren schrijven.

In groep 3 leren kinderen lezen én schrijven. De nieuwe versie van Pennenstreken sluit naadloos aan bij Veilig leren lezen door functionele schrijfopdrachten, dezelfde lettervolgorde en kernkleuren. Zo leren kinderen nog sneller lezen en functioneel schrijven.

Stap voor stap leren schrijven.
Net zoals Veilig leren lezen kinderen stap voor stap leert lezen, leert Pennenstreken kinderen in groep 3 stap voor stap schrijven. Hierbij is veel aandacht voor het automatiseren van de vorm en het traject van de letter. Er wordt in groep 3 in stapjes toegewerkt naar het juist plaatsen van een letter in liniatuur en vervolgens passen ze de nieuwe letter toe in woorden en zinnetjes. Door bij elke stap terug te kijken op het eigen resultaat en vandaar uit de volgende stap te zetten, begeleidt Pennenstreken de leerling spelenderwijs naar een steeds beter resultaat. Ook de verbindingen worden systematisch aangeleerd: met bergjes en bruggetjes. Bij het aanleren van letters in groep 3 wordt aangesloten bij al eerder aangeleerde kennis van Veilig leren lezen.

Aansluiting bij Veilig leren lezen nieuwe versie
Het is bewezen dat de koppeling van een sterke leesdidactiek aan een sterke schrijfdidactiek leidt tot betere prestaties. Letters die leerlingen kunnen schrijven, kunnen ze daarna sneller herkennen en onderscheiden. En dat helpt het leren lezen. Zo vormen bijvoorbeeld bij Veilig leren lezen de i van ik en de k van ik samen met de m het derde structureerwoord mik. Kinderen leren in groep 3 schrijven met Pennenstreken door het steeds aanbieden van een nieuwe letter en het vormen van nieuwe woorden. Na het leren schrijven van een schrijfletter wordt deze schrijfletter in combinatie met eerder aangeleerde schrijfletters geoefend en geautomatiseerd in telkens andere woorden en zinnen. Schrijflessen met Pennenstreken in groep 3 zijn hierdoor efficiënt en effectief.

Verschijningsdata materialen nieuwe versie
Groep 1 en 2: 2015 - 2016
Groep 3 en 4: 2014 - 2015
Groep 5 en 6: 2015 - 2016
Groep 7 en 8: 2016 - 2017
ISBN/artikelnr. 9789048718375
Titel Pennenstreken v2 - 3 - ruitjesschrift
Uitgever Zwijsen
Methode/Serie Pennenstreken
Groep/Niveau Groep 3
Vak Schrijven
Leerlijn/Vaardigheden Schrijfvaardigheid
Soort Werkboek
Trefwoord Basisstof
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Pennenstreken v2 - 3 - ruitjesschrift

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten