Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen A

€ 11,00
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Begrijpend lezen is vaak een van de lastigste onderdelen van taal en vormt het een struikelblok voor veel kinderen. De teksten en opdrachten in Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen A passen bij het technisch- en begrijpend leesniveau van de gemiddelde lezer aan het eind van groep 3 of halverwege groep 4.

Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen A

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Open inkijkexemplaar

Begrijpend lezen is vaak een van de lastigste onderdelen van taal en vormt het een struikelblok voor veel kinderen. Waarom lees ik dit verhaal? Hoe maak ik deze taart? Wat vind ik van die mening? Wat weet ik van het zonnestelsel? Zomaar wat vragen die je tijdens het lezen kunt stellen en waarop je graag antwoorden wil hebben.

Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen helpt daarbij. Doordat het aansluit op kerndoelen 4 t/m 9 omvat deze serie de volledige leerlijn begrijpend lezen. In elke les staat één van deze leerdoelen centraal en zijn de instructietekst en een aantal opdrachten hierop afgestemd. Eerder behandelde doelen worden regelmatig herhaald, zodat deze goed ingeoefend kunnen worden. De mixlessen 10 en 20 kunnen eventueel als toets ingezet worden, omdat daar alles uit de voorgaande lessen herhaald wordt. Achterin staat het overzicht van de gehele leerlijn begrijpend lezen.

Alle teksten en opdrachten in deel A passen bij het technisch- en begrijpend leesniveau van de gemiddelde lezer aan het eind van groep 3 of halverwege groep 4.

In Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen A komen de volgende leerdoelen aan bod:

Tekstdoel
In de lessen 1, 2 en 3 worden de begrippen verhaaltekst en weettekst aangeboden. Met de bijbehorende tekstdoelen en tekstvormen.

Tekststructuur
In de lessen 6, 7, 14, 15 en 19 komen de begrippen inleiding, kern en slot aan bod. Ook komen voor het eerst verwijswoorden aan bod.

Woordenschat
In de lessen 11, 12, 13 en 18 wordt op verschillende manieren geoefend hoe de betekenis van moeilijke woorden uit de tekst achterhaald kan worden.

Samenvatten
In de lessen 8, 9, 16 en 17 wordt het onderscheid gemaakt tussen wat belangrijke informatie is in de tekst en wat niet.

Voorspellen
In de lessen 4 en 5 wordt, voorafgaand aan het lezen, voorspeld waar de tekst over gaat aan de hand van de titel en het plaatje. Ook wordt de voorkennis over het onderwerp geactiveerd.
ISBN/artikelnr. 9789060524015
Titel Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen A
Uitgever Uitgeverij Kinheim
Methode/Serie Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen
Groep/Niveau Groep 3, Groep 4
Vak Nederlandse taal
Leerlijn/Vaardigheden Begrijpend en studerend lezen
Soort Werkboek
Trefwoord Extra oefenstof
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Kerndoeltrainer Begrijpend Lezen A

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten