E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Staal Taal groep 6 werkboek a

€ 9,00
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Staal is een taal en spelling methode voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs. De methode kent een leerlijn taal en een leerlijn spelling. De leerlijn taal is concentrisch opgebouwd rondom een bepaald thema. Elk thema vorm een afgerond geheel, waardoor de volgorde zelf te bepalen is. In de leerlijn spelling worden spelling en grammatica gecombineerd aangeboden.

De methode is in ontwikkeling. De delen voor groep 4 t/m 6 verschijnen voor schooljaar 2013-2014, de delen voor groep 7 en 8 voor schooljaar 2014-2015.

9789034571656 Staal Taal groep 6 werkboek a

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • 9789034571656 Staal Taal groep 6 werkboek a
Er zijn twee werkboeken per jaargroep. Elk werkboek bevat de lessen van vier thema’s. Een les bestaat uit twee naast elkaar liggende pagina’s. Overzichtelijk voor de kinderen.

Beproefde spellingmethodiek van José Schraven
Staal werkt met de bewezen, preventieve spellingaanpak van José Schraven. Het vaste ritme, goed voordoen, elke les herhalen en dagelijkse dictees zorgen voor optimale spellingresultaten. Staal is ook de eerste methode die spelling en grammatica met elkaar combineert. Wel zo logisch.

Mondeling als uitgangspunt
In Staal staat mondeling centraal: het hardop denkend voordoen. Elke taalles begint met een uitleg in het werkboek en een instructiefilmpje op het digibord, waarin bekende acteurs de taalstrategie voordoen. Daarna doet u het zelf voor. Zo krijgen de kinderen twee goede voorbeelden voordat ze zelf gaan oefenen.

Weet wat je leert
In de handleiding staan leerstofoverzichten, zodat u als leerkracht duidelijk ziet wanneer de lesdoelen worden aangeboden. Maar ook voor leerlingen zijn de doelen van belang. Kinderen leren immers beter als ze weten wat ze gaan leren en waarom. Daarom zijn de lesdoelen in begrijpelijke taal opgenomen in de leerlingmaterialen.

Veel aandacht voor woordenschat
Staal besteedt veel en expliciet aandacht aan woordenschat. Woorden zijn immers de bouwstenen voor mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid. Staal volgt de didactiek van woordenschatexperts Verhallen en van den Nulft.

ISBN/artikelnr. 9789034571656
Titel Staal Taal groep 6 werkboek a
Uitgever Malmberg
Methode/Serie Staal Taal
Groep/Niveau Groep 6
Vak Nederlandse taal
Leerlijn/Vaardigheden Spelling, Taal
Soort Werkboek
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Staal Taal groep 6 werkboek a

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten