E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Semsom voor Thuis

semsom

Spelenderwijs leren rekenen met Semsom op school én thuis

Handelend leren staat volop in de belangstelling. Het is dé manier om jonge kinderen kennis te laten maken met begrippen en ze te laten oefenen met nieuwe vaardigheden. Aansluitend op dit gedachtengoed, heeft Zwijsen nieuwe materialen ontwikkeld voor ‘voorbereidend en aanvankelijk rekenen’ voor kinderen in groep 1, 2 en 3.

Met de drie rekenprentenboeken, de magnetische rekendoos en het loco mini pakket rekenen maken kinderen op een speelse wijze kennis met rekenbegrippen en oefenen ze met de basis van het rekenen. Dit draagt bij een stevig fundament van de basisvaardigheden.


Loco mini Semsom pakket rekenen


Nieuw bij Zwijsen: Loco mini Semsom pakket rekenen! Dit pakket bevat naast de Loco basisdoos twee oefenboekjes (ook los verkrijgbaar). Samen met het aapje Semsom oefenen kinderen spelenderwijs plus- en minsommen tot 20, halveren, verdubbelen en splitsen tot 20, getallenbegrip t/m 100 en omgaan met getallen en hoeveelheden t/m 100. Kinderen controleren zélf of de opdrachten goed zijn gemaakt door de basisdoos om te draaien en het figuur te controleren. De Loco leerspellen zijn een mooie aanvulling voor de spelletjeskast op school, leerkrachten zetten ze in tijdens het circuit werken maar ook thuis staat Loco garant voor oefenplezier!

Semsom rekenprentenboeken


Een voorwaarde om te kunnen rekenen is dat kinderen de rekentaal begrijpen. In de onderbouw maken ze kennis met belangrijke rekenbegrippen als erbij en eraf, evenveel, minder en meer. In de Semsom rekenprentenboeken van Zwijsen worden deze en andere rekenbegrippen gekoppeld aan concrete beelden, waardoor kinderen zich spelenderwijs voorbereiden op het rekenen in groep 3. Met de rekenprentenboeken leren kinderen tellen via patronen en structuren, meten met voetstappen en spiegelen met vormen in een échte spiegel.

Semsom magnetische rekendoos


Als de interesse voor getallen eenmaal is gewekt, willen kinderen vaak meer. Met deze uitnodigende Semsom magnetische rekendoos oefenen kinderen met tellen, getallenlijnen, verdubbelen/halveren, splitsen, sommen, geld, klokkijken en meer! Het kind kiest een werkblad en legt dat in de deksel van de doos. Daarop worden de magneetjes gelegd. Zo oefent een kind spelenderwijs met rekenen. De opdrachten sluiten aan bij de nieuwe rekenmethode Semsom, maar de rekendoos is naast elke rekenmethode te gebruiken.

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren