E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Dichter Dicht Gedicht (kopieermap)

€ 62,50
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Dichten is een onderdeel van taal en taalontwikkeling en de kopieermap Dichter Dicht Gedicht laat de leerlingen in aanraking komen met wel dertig verschillende soorten gedichten. Dankzij de lessen in deze kopieermap kunnen de leerlingen bijna elke week een half uurtje stoeien met taal en poëzie.

Dichter Dicht Gedicht (kopieermap)

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • Dichter Dicht Gedicht (kopieermap)
Dichten is een kunstvorm waar taal gebruikt wordt om je gevoel om te zetten in woorden. Met woorden maak je als het ware een emotie, zodat anderen ook jouw gevoel kunnen ervaren. Het woord poëzie komt oorspronkelijk uit het Grieks en betekent zoiets als maken, scheppen, vormen.
Dichten is een onderdeel van taal en taalontwikkeling en de kopieermap Dichter Dicht Gedicht laat de leerlingen in aanraking komen met wel dertig verschillende soorten gedichten. Het schrijven van gedichten is vaak het ondergeschoven kindje binnen de taalles, maar dankzij de lessen in deze kopieermap kunnen de leerlingen bijna elke week een half uurtje stoeien met taal en poëzie.

Dichter Dicht Gedicht bevat lessen over verschillende dichtvormen die in meerdere groepen te gebruiken zijn. De leerlingen maken kennis met het Sonnet, het Rondeel, het Lange Lijs gedicht, de Limerick en de Zevenaar, maar ook met het Stripgedicht of Mijn-laatste-jaar-op-de-basisschool-gedicht. Bij elke dichtvorm is een toelichting opgenomen voor de leerkracht, zodat het materiaal klassikaal gebruikt kan worden. Het leerlingenmateriaal leent zich echter ook uitstekend voor het zelfstandig werken en gebruik in plusgroepen. Daarbij werkt het stimulerend door de jonge dichters een gedichtenschrift te geven, waarin ze hun mooiste zelfgemaakte gedichten kunnen verzamelen. In elke les worden voorbeeldgedichten gebruikt van bekende en onbekende dichters ter illustratie en inspiratie.
ISBN/artikelnr. 9789060523483
Titel Dichter Dicht Gedicht (kopieermap)
Uitgever Uitgeverij Kinheim
Methode/Serie Algemeen; S&W boek (naslag; onderwijs algemeen)
Groep/Niveau Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Vak Nederlandse taal
Soort Kopieerbladen
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Dichter Dicht Gedicht (kopieermap)

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.




Nieuwe producten