E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Werkgids evolutie

€ 11,00
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Waar komen wij mensen vandaan? En alle dieren en planten, waar komen die vandaan? De werkgids Evolutie is een eerste kennismaking met de evolutietheorie, en is geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8. Ook de onderbouw van het voortgezet onderwijs kan echter met deze werkgids aan de slag. De gids gebruikt de begrijpelijke en heldere uitleg uit het boek ‘Kaas en de evolutietheorie’ van Bas Haring als leidraad. De werkgids behandelt onderwerpen zoals natuurlijke selectie, erfelijkheid, kunstmatige & culturele evolutie. De leerling gaat de opdrachten uit de werkgids bewerken tot een mooi werkstuk.

9789060522561

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • 9789060522561
De werkgidsen zijn gemaakt voor een blok van 7 tot 8 weken. Elke werkgids heeft één thema, dat opgesplitst is in hoofdstukken met een deelonderwerp binnen het thema. Elk hoofdstuk wordt afgerond met een weekopdracht. Alle weekopdrachten samen vormen een eindpresentatie zoals een werkstuk of tentoonstelling.

De Werkgids Evolutie is een eerste kennismaking met de evolutietheorie.

Het boek Kaas en de evolutietheorie door schrijver en filosoof Bas Haring wordt als leidraad gebruikt bij de Werkgids Evolutie. Dit boek is in de bibliotheek of boekhandel verkrijgbaar en de leerlingen lezen het voordat ze aan de slag gaan met deze Werkgids, die gaat over de evolutietheorie, natuurlijke selectie en erfelijkheid. Ook evoluties in onder meer gedrag, ideeën en techniek worden onder de loep genomen. Elk van de zes hoofdstukken heeft een weekopdracht, die varieert van het schrijven van een verhaal over de invloed van genen tot het maken van een evolutieboom. Uitgebreid met zaken als een inhoudsopgave en conclusie vormen de weekopdrachten samen het eindwerkstuk, dat desgewenst op internet gepubliceerd kan worden.

De reeks Werkgidsen is bedoeld voor verrijking en verdieping van het onderwijs aan de leerling die meer uitdaging wil. Ze zijn vooral geschikt voor gebruik bij het zelfstandig werken, maar ook voor klassikaal projectonderwijs. Het thema van de Werkgids is opgesplitst in deelthema’s die afgerond worden met een weekopdracht. Door de aard van de opdrachten kan iedere leerling op zijn eigen niveau werken. Alle weekopdrachten samen vormen een eindpresentatie zoals een werkstuk, een muurkrant of een tentoonstelling. In de Werkgids is een planning opgenomen waarin de leerling de beschikbare tijd en de status van de opdrachten kan bijhouden. Er zijn Werkgidsen voor de onderbouw en voor de bovenbouw.
ISBN/artikelnr. 9789060522561
Titel Werkgids evolutie
Uitgever Uitgeverij Kinheim
Methode/Serie Blokboek
Groep/Niveau Groep 7, Groep 8
Vak Natuur en techniek
Soort Werkboek
Trefwoord Extra oefenstof
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Werkgids evolutie

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten