E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Rekenrijk 3e editie 8a f schrift

€ 21,00
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Rekenrijk is een realistische rekenmethode, waarmee kinderen op basis van begrip leren rekenen. De opzet en het organisatiemodel zijn verrassend helder, waardoor leerkrachten én leerlingen er snel en makkelijk mee werken. En wat vooral belangrijk is: onderzoek laat zien dat de kwaliteit van de methode uitzonderlijk hoog is. En dat ziet de leerkracht in de klas terug in de vorm van betere rekenresultaten.

9789001306694

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • 9789001306694
Herziene methode rekenen voor het basisonderwijs.

Voor groep 1-2 bestaat het materiaal uit een activiteitenboek en een rekenkist. De activiteiten zijn uiteenlopend: naast kringactiviteiten zijn er activiteiten die in de speelzaal of op het schoolplein plaatsvinden, maar ook aan tafel en in de bouwhoek wordt er gerekend, geredeneerd en gemeten. Elke activiteit duurt 20 à 30 minuten. De kist is additioneel aan te schaffen en bevat materialen die gebruikt kunnen worden bij het uitvoeren van de activiteiten.

De methode bestaat vanaf groep 3 per jaargroep uit twee leerlingboeken, twee werkboeken (vier in groep 3-4), twee antwoordenboeken, twee handleidingen, twee kopieermappen, kaartenbakken met extra oefenstof, differentiatiemateriaal, methodegebonden software en digibordsoftware. Elk leerjaar is verdeeld in 12 blokken van 3 weken. Een blok bestaat uit 2 weken basisstof. Na de toetsing in week 3 biedt de methode mogelijkheden voor herhaling (weer) of verrijking (meer). In de eerste 2 weken zijn er afwisselend 4 leerkrachtgebonden lessen en 6 zelfstandige werklessen. In les 8 en 9 van elk blok worden standaard meten en meetkunde geoefend. De duur van de lessen varieert van 30 tot 45 minuten in jaargroep 3 en loopt naar 45 tot 60 minuten voor jaargroep 8.

Differentiatie tijdens de zelfstandige werklessen is mogelijk op verschillende manieren, o.a. via vragen in verschillende moeilijkheidsgradaties en via verrijkingsopgaven. Vanaf groep 5 is er de F-lijn, materiaal voor rekenzwakke leerlingen. Voor groep 5-8 zijn er per groep: twee F-schriften (werkboeken), twee F-lijn antwoordenboeken en twee F-lijn handleidingen.

De toetsen, in de vorm van blok-, context- en tempotoetsen uit de kopieermap, zijn met ingang van het schooljaar 2012/2013, ook op de computer te maken via mijnklas.nl. De toetssoftware bevat een registratiesysteem, dat de individuele en groepsresultaten volgt per leerdoel. De resultaten uit het leerlingvolgsysteem verwijzen door naar de specifieke onderdelen in de boeken.

Voor Rekenrijk worden compactingprogramma's gemaakt. Deze bevatten adviezen bij elke afzonderlijke opgave in de methode. Per les wordt aangegeven wat de leerling bij elke opgave moet doen/maken en wat hij mag overslaan. De compactingprogramma's zijn uitgewerkt in routeboekjes voor de leerlingen.
ISBN/artikelnr. 9789001306694
Titel Rekenrijk 3e editie 8a f schrift
Uitgever Noordhoff uitgevers
Methode/Serie Rekenrijk
Groep/Niveau Groep 8
Vak Rekenen
Soort Werkboek
Trefwoord Basisstof, Extra oefenstof
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Rekenrijk 3e editie 8a f schrift

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten