Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Pennenstreken v2 - Snel naar blokschrift

€ 5,50
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Voor leerlingen die gericht de overstap willen maken van verbonden schrift naar blokschrift of die blokschrift erbij willen leren, is er nu een compact schrijfboek. In 16 pagina's worden leerlingen gecoacht naar een leesbaar en op tempo te schrijven blokschrift. Het is voor leerlingen van groep 5 t/m 8 en zelfstandig te verwerken.

Pennenstreken v2 - Snel naar blokschrift

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • Pennenstreken v2 - Snel naar blokschrift
In de nieuwe versie van Pennenstreken leren kinderen in de eerste helft van groep 4 hoofdletters schrijven. In de tweede helft van groep 4 is het leren schrijven gekoppeld aan de leerlijn spelling. Het doel is om een leesbaar en vlot te schrijven eigen handschrift te realiseren.

Koppeling met spelling
In groep 4 wordt er een koppeling gemaakt tussen spellingsdidactiek en Pennenstreken. Spellingsmoeilijkheden worden in Pennenstreken herhaald en toegepast in extra woorden, bijvoorbeeld woorden schrijven met ij en ei. De schrijflessen van Pennenstreken sluiten aan bij de referentiedoelen voor spelling, zoals die bijvoorbeeld worden gebruikt in Spelling in beeld. Zo wordt de tijd die nodig is om te leren schrijven in groep 4 efficiënt gebruikt.

Koppeling met andere vakgebieden
Nadat leerlingen in groep 3 alle kleine letters hebben leren schrijven, is het in groep 4 tijd voor de hoofdletters. Er wordt een koppeling gelegd met andere vakgebieden, zoals bijvoorbeeld zaakvakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het automatiseren van hoofdsteden en landen en het schrijven van namen van hoofdsteden en landen. Schrijven met Pennenstreken is zo nooit verloren tijd, maar altijd functioneel.

ISBN/artikelnr. 9789048730254
Titel Pennenstreken v2 - Snel naar blokschrift
Uitgever Zwijsen
Methode/Serie Pennenstreken
Groep/Niveau Groep 6, Groep 7, Groep 8
Vak Schrijven
Leerlijn/Vaardigheden Schrijfvaardigheid
Soort Oefenboek
Trefwoord Basisstof
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Pennenstreken v2 - Snel naar blokschrift

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten