Klantenservice SchoolboekenThuis: 085 - 401 01 50

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Metriek 6

€ 11,00
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Metriek 6 vangt aan met oefeningen van de reeds behandelde stof uit de vorige twee delen van Metriek. Met veel oefening en herhaling worden vervolgens behandeld: wegen met een weegschaal, de afstand en snelheid met een auto en grafieken maken. De leerling leert over het onderverdelen van een liter in centiliters, het begrip ‘gros’ en gaat afstanden berekenen. Er wordt tevens uitgebreid ingegaan op de begrippen temperatuur en omtrek. Ook de Romeinse cijfers worden behandeld; de leerling gaat hiermee leren (om)rekenen.

9789060522080

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • 9789060522080
Er worden zakken met graan gevuld. In elke zak gaat zestig kilo. Ik heb duizend kilo. Hoeveel zakken kan ik vullen? Het zijn dit soort klassieke rekenoefeningen waar de serie Metriek haar aanhoudende succes aan dankt! In de oefenboeken worden begrippen als tijd, lengte, gewicht en snelheid uitgelegd en met eenvoudige tekeningen verduidelijkt. Na de uitleg volgen korte, verhalende oefeningen waarmee de leerling met de verschillende eenheden leert rekenen. De heldere uitleg en de ruime hoeveelheid oefeningen helpen de leerling een goed inzicht in de begrippen te krijgen. De presentatie van de leer- en oefenstof past bij het niveau van de leerling: van een overzichtelijke opmaak en eenvoudig taalgebruik in de eerste delen tot meer variatie en uitdagender opgaven in de laatste delen.

In Metriek 4 wordt uitleg gegeven over de meter, decimeter en centimeter en de begrippen dag en week. De leerling oefent met meten en het tekenen van lijnen. Een verdieping van tijd en lengte volgt in Metriek 5, waarin gerekend wordt met tijdeenheden en lengte-eenheden oplopend van een millimeter tot een kilometer. Ook het begrip dozijn wordt uitgelegd. Temperatuur, gewicht, afstand, snelheid, omtrek, gros en Romeinse cijfers komen aan bod in Metriek 6. De leerlingen oefenen in dit deel ook met het maken van grafieken. In Metriek 7 worden de begrippen oppervlakte en inhoud en de bijbehorende eenheden behandeld. Tot slot krijgt de leerling in Metriek 8 inzicht in de are, centiare en hectare en worden verschillende geometrische vormen - van vierkant tot parallellogram - benoemd en verduidelijkt.
ISBN/artikelnr. 9789060522080
Titel Metriek 6
Uitgever Uitgeverij Kinheim
Methode/Serie Blokboek Rekenen
Groep/Niveau Groep 6
Vak Rekenen
Leerlijn/Vaardigheden Gewichten, Meten
Soort Werkboek
Trefwoord Extra oefenstof
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Metriek 6

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten