Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Flits - groep 4 - Leeswerkboek Basis C

€ 6,50
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Flits behandelt alle aspecten van voortgezet technisch lezen, maar bevat niet meer lessen dan noodzakelijk. Elke basisles duurt 30 minuten. Er zijn aparte lessen voor technisch lezen, vloeiend lezen en leesbevordering.

Flits - groep 4 - Leeswerkboek Basis C

Flits behandelt alle aspecten van voortgezet technisch lezen, maar bevat niet meer lessen dan noodzakelijk. Elke basisles duurt 30 minuten. Er zijn aparte lessen voor technisch lezen, vloeiend lezen en leesbevordering. Zo blijft er veel tijd over voor het maken van leeskilometers. De methode is makkelijk te organiseren: opdrachten en teksten staan overzichtelijk bij elkaar in één leeswerkboek en de methode is zeer geschikt voor het werken in combinatiegroepen.

Opbouw en structuur
Flits kent een heldere opbouw met blokken en thema’s. Per jaargroep zijn er lessen voor 32 weken. Het jaarprogramma is verdeeld over 4 blokken van 7 lesweken, 1 toetsweek en 1 uitloopweek. Elk blok heeft 2 thema’s.

In de lagere groepen is meer tijd nodig om de leesmoeilijkheden te behandelen en de leesvaardigheid op te bouwen. Daarom zijn er meer lessen voor groep 4 en 5.

Sterke, gemiddelde en zwakke lezers bereiken allemaal hun hoogst haalbare niveau met Flits. Tijdens de instructielessen wordt convergente differentiatie toegepast en leerlingen kunnen werken in een Basisboek of Plusboek. Verder biedt Flits naast de reguliere lessen in de groepen 4 t/m 6 extra tijd voor de zwakke en sterke lezers in de zogenaamde ‘kwartiertjes’.

Differentiatie voor de zwakke lezer
De zwakke lezer krijgt een kwartier extra begeleiding voor aanvang van de les (preteaching). Deze preteaching is uitgeschreven in de handleiding en geeft de zwakke lezer meer vertrouwen en resultaat in de les die volgt. Het Flitsboekje en de software bieden daarnaast nog vele extra oefeningen.

Differentiatie voor de sterke lezer
De sterke lezers volgen een uitdagende leesroute in het Plusboek. Tijdens de instructie in de instructieles doen ze gewoon mee, omdat de tekst dan samen gelezen wordt. Tijdens de zelfstandige les werken sterke lezers aan het leerdoel met moeilijkere teksten van wel 2 tot 3 AVI-niveaus hoger en met opdrachten in de hogere orde van de taxonomie van Bloom. Kinderen krijgen opdrachten die ze over de teksten laten nadenken of met elkaar laten verbinden zonder tijdvullende schrijfopdrachten. Ook sterke lezers krijgen elke week een eigen kwartier voor instructie, feedback en evaluatie op hun werk.

Flitsboekjes
Elke jaargroep heeft een Flitsboekje met extra oefenstof bij elke les, met woordrijen, zinnen en teksten. Kinderen kunnen er zelfstandig of onder begeleiding van een leerkracht hun technische lesvaardigheid mee verbeteren. Het Flitsboekje is ook in te zetten als remediëring na de toetsweek.
ISBN/artikelnr. 9789001879334
Titel Flits - groep 4 - Leeswerkboek Basis C
Methode/Serie Flits
Groep/Niveau Groep 4
Vak Technisch lezen
Soort Leeswerkboek
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Flits - groep 4 - Leeswerkboek Basis C

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten