E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Brandaan 1 - gr8 werkboek

€ 11,75
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Brandaan is eem methode geschiedenis voor groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Brandaan legt een duidelijk verband tussen verleden en heden, zodat geschiedenis voor kinderen betekenis krijgt. Door middel van de spannende verhalen, de begrijpelijke teksten, de schitterende beeldondersteuning.

9789034546166

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • 9789034546166
Brandaan is een échte lesmethode voor kinderen. Alles is op hun beleving afgestemd. Tegelijk is Brandaan heel gestructureerd en heeft het een duidelijke doorgaande leerlijn. Brandaan leert kinderen om personen en gebeurtenissen een plek in de tijd te geven. Op een uitdagende manier leren ze de samenhang tussen verleden, heden en toekomst.

Thematisch-concentrische opbouw

Brandaan is uit 10 hoofdthema's opgebouwd. De 5 hoofdthema's uit groep 5 worden herhaald en verdiept in groep 7. Datzelfde gebeurt met de andere 5 hoofdthema's in groep 6 en 8. In groep 3 en 4 worden de kinderen op de hoofdthema's voorbereid.

Stappenstructuur geeft vertrouwen

Elke les heeft 4 stappen in het lesboek en 4 stappen in het werkboek. Elke stap staat steeds op 1 pagina. Dit is heel herkenbaar voor de kinderen. Elk hoofdstuk sluit af met 'dit weet ik nu', zodat de leerling weet of hij alles begrepen heeft. De stapsgewijze opbouw van Brandaan geeft kinderen zelfvertrouwen.

Unieke beelden, verhalen en taal

De beeldondersteuning in Brandaan is ronduit uniek te noemen en past volledig bij de hedendaagse beeldcultuur waarin kinderen leven. Ook de spannende verhalen zijn uniek, speciaal voor Brandaan geschreven door de bekende kinderboekenauteur Anna van Praag. Alle teksten staan in begrijpelijke taal voor het juiste leerjaarniveau. De tekst is opgebouwd uit korte, leesbare alinea's met tips voor u om taalzwakke kinderen te helpen.

Historisch besef

Tijdsbesef is voor kinderen vaak moeilijk. Daarom behandelt Brandaan historische gebeurtenissen stap voor stap. Een belangrijk hulpmiddel is de tijdbalk die op elke pagina in het werk- en lesboek staat. Geschiedenis krijgt zo een plek!

Samenhang met andere vakken

Welke rol speelt geschiedenis in relatie tot aardrijkskunde en natuur en techniek? Met de speciale bakkaarten maakt u makkelijk een uitstapje vanuit Brandaan naar andere vakken.

Canon en actief burgerschap

De onderwerpen van de canon zijn overzichtelijk in Brandaan opgenomen. Natuurlijk besteedt de methode ook aandacht aan actief burgerschap. In de handleiding staat waar het onderwerp aan bod komt.
ISBN/artikelnr. 9789034546166
Titel Brandaan 1 - gr8 werkboek
Uitgever Malmberg
Methode/Serie Brandaan
Groep/Niveau Groep 8
Vak Geschiedenis
Soort Werkboek
Trefwoord Basisstof
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Brandaan 1 - gr8 werkboek

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten