Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Super Breukenkampioen

€ 11,00
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

De SUPER Breukenkampioen is voor leerlingen die al over enige basiskennis en -vaardigheden van breuken beschikken en met meer inzicht alle fijne kneepjes van de breuken onder de knie willen krijgen.

9789059323056

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • 9789059323056

Bij De SUPERBreukenkampioen ligt de nadruk vooral op de inzichtelijke opbouw en de veelzijdigheid van het breukenbegrip, de didactische zeshoek: (eerlijke ver)deling, verfijnde meting, deel-geheel, verhouding/kans, (rationaal) getal, operator...


Het leerproces start en eindigt met betekenisvolle realistische en functionele contexten: het dagelijkse leven, de dingen rondom ons, het taalgebruik, de krant... Waar kan, worden meerdere oplossingsstrategieën aangeboden en moeten de leerlingen vanuit verschillende modellen zelfstandig verdelingen en andere bewerkingen uitvoeren.

Het zelfgestuurde gebruik is in de aanvangsfase alleen maar mogelijk bij sterkere leerlingen en daarna bij leerlingen met voldoende basiskennis, inzicht, vaardigheden, vorderingen en beheersingsniveau. Ook de terugvallers in de bovenbouw kunnen hier via remediëring terecht.

De meerwaarde van De SUPERBreukenkampioen zit ook hier in de inzichtelijke en complete aanpak van het breukenbegrip en het uiteindelijk zelfgestuurde werken met de passende oplossingsstrategieën en de gevarieerde modellen.

De sterke kanten van de (Super) Breukenkampioen: Het is een handig takenblok bestaande uit 48 'omklapbare' of 'scheurbare' breukentaken met ruim 1000 invulopdrachten;Het oefent inzichtelijk het veelzijdige breukenbegrip: in de realiteit, als het resultaat van een eerlijke verdeling, als het resultaat van een nauwkeurige of verfijnde meting, als het traditionele deel-geheel, als een verhouding, als een kans, als een getal, met breukentaal en breukenverhaal, als voorbereiding op nog moeilijkere breuken, verhoudingen, kommagetallen en procenten;Flexibel te gebruiken in de les: voor meer begrip, voor extra oefening, voor zelfstandig werk e.d.

De SUPER Breukenkampioen is voor leerlingen die al over enige basiskennis en -vaardigheden van breuken beschikken en met meer inzicht alle fijne kneepjes van de breuken onder de knie willen krijgen.

ISBN/artikelnr. 9789059321922
Titel Super Breukenkampioen
Auteur Rene de Cock
Uitgever Schoolsupport
Methode/Serie
Groep/Niveau Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Vak Rekenen
Leerlijn/Vaardigheden Breuken
Soort Werkboek
Trefwoord Extra oefenstof
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Super Breukenkampioen

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten