Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Staal Spelling groep 4 handleiding plus

€ 13,50
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Voor spellingvaardige kinderen biedt Staal spelling extra uitdagend werk in een werkboek Plus. De kinderen volgen de reguliere spellinglessen. Op dinsdag en donderdag maken deze kinderen eerst het reguliere werkboek, zodat ze aangehaakt blijven bij de nieuw aangeboden lesstof. Daarna gaan ze aan het werk in het werkboek Plus. Hierin staan uitdagende en meer toepassingsgerichte opdrachten.

Staal Spelling groep 4 handleiding plus

Pluskaternen bij Staal taal en spelling
Voor hoogtaalvaardige en/of spellingvaardige kinderen biedt Staal vanaf komend schooljaar extra uitdagend werk in de vorm van een werkboek Plus. Er zijn aparte pluswerkboeken per leerjaar voor taal en voor spelling. Staal werkboeken Plus (Taal en Spelling) zijn er voor alle jaargroepen vanaf groep 4. In groep 4 wordt gestart na de kerstvakantie.

Beproefde spellingmethodiek van José Schraven
Staal werkt met de bewezen, preventieve spellingaanpak van José Schraven. Het vaste ritme, goed voordoen, elke les herhalen en dagelijkse dictees zorgen voor optimale spellingresultaten. Staal is ook de eerste methode die spelling en grammatica met elkaar combineert. Wel zo logisch.

Modeling als uitgangspunt
In Staal staat modeling centraal: het hardop denkend voordoen. Elke taalles begint met een uitleg in het werkboek en een instructiefilmpje op het digibord, waarin bekende acteurs de taalstrategie voordoen. Daarna doet u het zelf voor. Zo krijgen de kinderen twee goede voorbeelden voordat ze zelf gaan oefenen.

Weet wat je leert
In de handleiding staan leerstofoverzichten, zodat u als leerkracht duidelijk ziet wanneer de lesdoelen worden aangeboden. Maar ook voor leerlingen zijn de doelen van belang. Kinderen leren immers beter als ze weten wat ze gaan leren en waarom. Daarom zijn de lesdoelen in begrijpelijke taal opgenomen in de leerlingmaterialen.

Veel aandacht voor woordenschat
Staal besteedt veel en expliciet aandacht aan woordenschat. Woorden zijn immers de bouwstenen voor mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid. Staal volgt de didactiek van woordenschatexperts Verhallen en van den Nulft.

ISBN/artikelnr. 9789402001259
Titel Staal Spelling groep 4 handleiding plus
Uitgever Malmberg
Methode/Serie Staal
Groep/Niveau Groep 4
Vak Nederlandse taal
Soort Handleiding
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Staal Spelling groep 4 handleiding plus

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten