Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Sociaal gedrag elke dag!

€ 67,50
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Sociaal-emotioneel leren voor de onder-, midden- en bovenbouw.

Sociaal gedrag elke dag!

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Sociaal gedrag, elke dag! is een laagdrempelige methode die de dagelijkse onderwijspraktijk gebruikt om sociale vaardigheden van kinderen te vergroten en te oefenen. Door de heldere instructies kan de leerkracht er zonder aparte scholing direct mee aan de slag. In de vier programma's die in de uitgebreide werkmap worden behandeld, gaat het om het kunnen oefenen en toepassen van sociale vaardigheden in de praktijk. Elke dag, want alleen door veel oefening maken de kinderen zich vaardigheden eigen. Op basis van praktijkervaringen in de begeleiding van kinderen, is gekozen voor vaardigheden op het gebied van: • samenspelen
• samenwerken
• omgaan met emoties (boosheid in het bijzonder)
• probleem oplossen


In Sociaal gedrag, elke dag! oefenen kinderen verschillende vaardigheden in een bepaalde volgorde. Er wordt in kleine stappen toegewerkt naar het einddoel, om de leerlingen zo succeservaringen te laten opdoen. Per periode staat een vaardigheid centraal, waarbij de onder-, midden- en bovenbouw elk een eigen programma volgen.

Bij veel SoVa-methodes valt een bepaalde groep kinderen buiten de boot omdat de oefeningen te algemeen zijn en het hun niet lukt dit te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Of andersom: de oefeningen zijn specifiek gericht op dat kleine groepje, waardoor de rest van de klas er niets aan heeft. In Sociaal gedrag, elke dag! worden de vaardigheden geoefend met groepsactiviteiten en daarnaast zijn er oefeningen voor individuele leerlingen waar nodig. Door deze aanpak is dit programma geschikt voor iedereen in de klas.

Uitvoering: losbladige werkmap
ISBN/artikelnr. 9789077671856
Titel Sociaal gedrag elke dag!
Uitgever Uitgeverij Pica
Methode/Serie Algemeen; S&W boek (naslag; onderwijs algemeen)
Groep/Niveau -
Vak Sociaal-emotionele ontwikkeling
Soort Naslagwerk
Bindwijze Luisterboek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Sociaal gedrag elke dag!

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten