Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Praatplaatjes

€ 16,95
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Praatplaatjes: om te filosoferen met jonge kinderen. Praatplaatjes is een set met aansprekende, grappige plaatjes om samen met jonge kinderen filosofische vragen te onderzoeken.

Praatplaatjes

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Denken met jonge kinderen gaat het makkelijkst als je over concrete voorwerpen en mensen uit de wereld om hen heen een gesprek begint. Daarom wordt gewerkt met illustraties, praatplaatjes dus. De 50 kaarten met illustraties zijn 94 x 135 mm groot zodat ze ook goed te bekijken zijn in een groep kinderen. Met deze praatplaatjes kunnen 48 vragen onderzocht worden, die staan op de achterkant. Er worden ook graafvragen bij de onderzoeksvragen gegeven. Zo wordt het de gebruiker makkelijk gemaakt om een thema uit te diepen. Bij de kaartenset zit ook een duidelijke, maar korte, gebruiksaanwijzing, zodat je snel en makkelijk aan de slag kunt.

Waarom filosoferen met kinderen?
Door te filosoferen leer je heel veel. Zo groeit de woordenschat en mondelinge taalvaardigheid, leren kinderen onder woorden te brengen wat ze denken, hun eigen ideeën te uiten, hun mening te formuleren, ze trainen hun denkspieren en het is goed voor hun zelfvertrouwen want foute antwoorden bestaan niet.

Kans
Voor de ouder of begeleider van het gesprek biedt het bovendien een prachtkans om het kind op een andere manier te leren kennen. Je leert niet zozeer wat het kind denkt maar vooral hoe het denkt en dat kan een heel ander en verfrissend beeld geven. Het is gewoon zeer verrassend om te filosoferen met kinderen. Hun redeneringen zijn vaak ontroerend, origineel, creatief en ook verbazingwekkend slim.

Voor wie?
Praatplaatjes zijn geschikt voor iedereen die eens op een andere, diepgaande manier met kinderen in gesprek wil gaan, zowel thuis als op school.
ISBN/artikelnr. 9789081971713
Titel Praatplaatjes
Uitgever Filosofiejuf.nl
Methode/Serie Nee
Groep/Niveau Groep 2, Groep 3
Vak Filosofie
Soort Spel
Bindwijze Spel
Boeksoort Algemeen
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Praatplaatjes

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten