Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Plustaak Studievaardigheden 8 - werkboek

€ 8,00
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Plustaak Studievaardigheden werkboek 8 bevat uitdagende opdrachten op alle gebieden van studievaardigheden voor de 10 tot 25% beste leerlingen van groep 8.

Plustaak Studievaardigheden 8 - werkboek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Plustaak Studievaardigheden is bestemd voor leerlingen die extra uitdaging aankunnen. Deze leerlingen kunnen vaak wel wat extra werk gebruiken, doordat ze meestal eerder dan de rest klaar zijn met hun reguliere werk.

Plustaak Studievaardigheden daagt deze leerlingen uit. Het vak studievaardigheden kent de volgende onderdelen: ‘studieteksten’, ‘informatiebronnen’, ‘kaarten’ en ‘schema’s, tabellen en grafieken’. Plustaak Studievaardigheden is daarnaast aangevuld met het vijfde en nieuwe onderdeel ‘internetvaardigheden’.

U kunt het materiaal in iedere groep gebruiken als verrijkingsstof voor leerlingen die meer aankunnen, maar het biedt natuurlijk naast de methode Blits voor studievaardigheden een prachtige pluslijn om gedifferentieerd werken mogelijk te maken.

Plustaak voor andere vakken
Behalve voor studievaardigheden is Plustaak ook beschikbaar voor de vakken taal & lezen in groep 2 t/m 4, rekenen in groep 2 t/m 8, en taal, lezen en wereldoriëntatie in groep 5 t/m 8. Daarmee is Plustaak een ideale, zeer uitgebreide pluslijn om in te zetten naast al uw methodes.

Materialen
Plustaak Studievaardigheden is beschikbaar voor groep 5 t/m 8. Per groep zijn er telkens een werkboek, antwoordenboek en een handleiding beschikbaar.

Uitdagende taken
Ieder werkboek bevat 25 taken van telkens twee pagina’s. De plustaken voor studievaardigheden bieden daarmee per werkboekje nog meer stof dan de plustaken voor de andere vakken. De opdrachten binnen de taak worden steeds een stapje moeilijker. Gemiddeld doen leerlingen ongeveer drie kwartier over één taak.

Plustaak is geschikt voor zelfstandig werken
Met de opdrachten uit Plustaak gaan leerlingen zelfstandig aan de slag. Als ze klaar zijn, kunnen ze met het antwoordenboekje de opdrachten zelf nakijken. Toch adviseren we dat u regelmatig samen met uw leerlingen hun werk evalueert en doorspreekt. Dit houdt ze gemotiveerd en het leereffect neemt toe.

Beknopte handleidingen
Naast het antwoordenboekje voor zelfstandig nakijken biedt Plustaak ook een bescheiden handleiding. Daarin vindt u aanwijzingen voor begeleiding en nabespreking. Zo kunt u leerlingen met vragen snel verder helpen of een extra suggestie bieden. Daarnaast zijn in de handleiding ook per taak een of meer domeinen en doelen aangegeven. Zo weet u precies waar uw betere leerlingen mee bezig zijn, en kunt u dit ook verantwoorden.
ISBN/artikelnr. 9789053006818
Titel Plustaak Studievaardigheden 8 - werkboek
Uitgever Delubas
Methode/Serie Nee
Groep/Niveau Groep 8
Vak Studievaardigheden
Soort Werkboek
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Plustaak Studievaardigheden 8 - werkboek

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten