Klantenservice SchoolboekenThuis: 085 - 401 01 50

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Pennenstreken kleuter schrijfboekje

€ 4,50
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Het kleuterschrijfboekje is, net als de Blokken schrijfpatronen, alleen bedoeld voor oudste kleuters.

9789027635846

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • 9789027635846

Het kleuterschrijfboekje is, net als de Blokken schrijfpatronen, alleen bedoeld voor oudste kleuters. Het boekje bevat oefenstof rondom 5 schrijfpatronen en oefeningen die specifiek gericht zijn op het buigen en strekken van de vingers van de schrijfhand.

Naast de basisstof biedt de methode ook extra stof voor snelle schrijvers en extra oefenstof voor kinderen die moeite hebben met het leren schrijven. Groep 3 heeft een leerkrachtassistent. Door gebruik te maken van bewegend beeld, geluid en interactiviteit, maakt u uw lessen nog aantrekkelijker. Niet alleen voor uw leerlingen, maar ook voor uzelf. De software is zeer praktisch in gebruik en geschikt voor elk digitaal schoolbord.

Pennenstreken

Pennenstreken is een schrijfmethode van uitgeverij Zwijsen, jaar van uitgave is 1996 waarna er in de opvolgende jaren nog verschillende onderdelen ontwikkeld zijn. Pennenstreken is een methode voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. De kinderen ontwikkelen een vlot en vloeiend handschrift gecombineerd met een goede motorische ontwikkeling. Het kleuterdeel stimuleert het beginnend schrijven. In groep 3 is de methode gekoppeld aan de leesmethode Veilig leren lezen. De kinderen leren meteen het woord (woordversie) of de letters (in de letterversie) schrijven die zij in de leesles hebben geleerd. In groep 4 staat het aanleren van de hoofdletters centraal. In de overige groepen wordt het schrijven verder geautomatiseerd en komt ook het schrijven op tempo aan de orde. . Vanaf gr. 6 is het mogelijk om toetsenbordvaardigheid te oefenen met het computerprogramma Type2Be. Naast het methodisch schrift en het temposchrijven krijgen de leerlingen in gr. 7 en 8 ook het blokschrift aangeboden.

ISBN/artikelnr. 9789027635846
Titel Pennenstreken kleuter schrijfboekje
Uitgever Zwijsen
Methode/Serie Pennenstreken
Groep/Niveau Groep 1, Groep 2
Vak Schrijven
Leerlijn/Vaardigheden Schrijfvaardigheid
Soort Werkboek
Trefwoord Basisstof
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Pennenstreken kleuter schrijfboekje

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten