Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Klikklakboekjes

Het klikklakboekje is een ringboekje waarin losse letters hangen. Van links naar rechts hangt steeds een medeklinker, een klinker(klank) en een medeklinker. Je kind kan elke letter omslaan en zo nieuwe woorden maken. Met de woordendoos kunnen kinderen zelf met bekende letters nieuwe woorden, en later ook zinnen, vormen.

Het blauwe klikklakboekje is voor de start van groep, vanaf dag één kunnen kinderen dit boekje vullen en gebruiken. Met de letters worden mkm woorden gemaakt. Vanaf ongeveer januari kunnen de kinderen het roze klikklakboekje gebruiken, daarin komen clusters -st st-kw- etc. En kunnen kinderen woorden maken als start, kwast etc.

Het klikklakboekje is een waardevol leermiddel dat zijn nut in de 1e maanversie duidelijk heeft bewezen. In het klikklakboekje hangen de kinderen de letters van een structureerwoord dat ze net hebben geleerd. Doordat er steeds nieuwe letters op verschillende posities bijkomen en de letters los te bewegen zijn, ontdekken kinderen al snel dat ze nieuwe woorden kunnen maken en oefenen ze de elementaire leeshandeling.

Mkm-woorden
Het klikklakboekje bevat, als het door de leerlingen helemaal gevuld is, alleen woorden van het type medeklinker-klinker-medeklinker. Voor het oefenen van woorden met clusters is er een klikklakclusterboekje.

1 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren