Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Kruistocht in spijkerbroek

€ 2,50
.

In herdruk

Geef een boek cadeau-actie! Zolang de voorraad strekt!

Kruistocht in spijkerbroek

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

De 16-jarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht en niet op het riddertoernooi dat hij zo graag wilde bijwonen. En het lukt Dolf niet om op tijd op de afgesproken plek te staan. Moet Dolf nu voor altijd in 1212 blijven?

Kruistocht in spijkerbroek door de jaren heen

Het boek verscheen in 1973 en is inmiddels bijna toe aan een honderdste druk. Het is bekroond met een Gouden Griffel en de Europese prijs voor het beste historische jeugdboek. Lezers van de Volkskrant riepen het uit tot mooiste kinderboek ooit.

In 2006 werd het boek verfilmd door Ben Sombogaart onder de titel Crusade in Jeans, met in de hoofdrollen Joe Flynn, Stephanie Leonidas, Jan Decleir, Udo Kier en Emily Watson. De première vond plaats op 12 november 2006 en behaalde de platinum status met meer dan 500.000 bezoekers. In 2007 wonnen ze de Gouden Kalf voor Beste film en Beste montage.

De avontuurlijke familiemusical Kruistocht in Spijkerbroek is nu te beleven in het theater! Voor iedereen vanaf 7 jaar. De voorstelling wordt gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, bekend van de musicals Peter Pan en Oorlogswinter.De familiemusical is tot en met juni 2019 te zien in de Nederlandse theaters en je kan hier kaartjes bestellen.

Wie het verhaal zelf wil herbeleven moet eens een kijken nemen op de site van Pharos: Hier vind je een 14-daagse familierondreis: Beleef het avontuur van Dolf uit het boek Kruistocht in spijkerbroek en flits jezelf naar Duitsland en Italië.
ISBN/artikelnr. 9789082969511
Titel Kruistocht in spijkerbroek
Auteur Thea Beckman
Uitgever Lemniscaat
Methode/Serie Algemeen boek (Leesboek/Prentenboek e.d.)
Groep/Niveau Groep 6, Groep 7, Groep 8
Soort Leesboek
Bindwijze Boek
Boeksoort Algemeen
Voorraadstatus In herdruk

Heb je een vraag over Kruistocht in spijkerbroek

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten