E: klantenservice [at] schoolboekenthuis.nl T: 085 - 4010150

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Het grote taalboek - overzicht

€ 19,95
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Alles over taal overzichtelijk op een rij. Duidelijk uitgelegd, met veel voorbeelden. Van klinker tot lettergreep, van werkwoord tot voornaamwoord, van apostrof tot trema, van alinea tot spreekbeurt, van dialect tot jongerentaal, van gedicht tot woordenboek.

Het grote taalboek - overzicht

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Het Grote Taalboek Overzicht biedt kinderen (en hun ouders) een compleet overzicht van de taalregels die je leert op de basisschool. In Het Grote Taalboek wordt de stof uitgelegd van de vakken taal, lezen, schrijven en luisteren, die op school vaak is verdeeld over verschillende boeken en uren. Alle taalonderdelen komen gestructureerd aan bod: spelling, grammatica, schrijfvaardigheid, woordenschat, stijl, tekstbegrip, proza, poëzie en spreek- en luistervaardigheid. En soms gaat Het Grote Taalboek iets verder, zodat je er ook na de basisschool nog veel aan hebt.

het meest complete taalboek voor de taaltoets
Het Grote Taalboek besteedt veel aandacht aan de regels van de taal. In dit boek vind je alles wat je moet weten om zonder fouten te kunnen spellen en goed te kunnen spreken en schrijven. Maar je leert ook hoe je een woordenboek moet gebruiken, hoe je een tekst kunt lezen, begrijpen en samenvatten en hoe je een opstel of een brief schrijft. En er staat in hoe je een spreekbeurt moet voorbereiden of een discussie leiden. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis en functies van taal en voor wat je moet weten over verhalen en gedichten. En verder: debat en discussie, talloze spreekwoorden en zegswijzen, taalspelletjes en nog veel meer.

Dit boek is een uitkomst voor iedereen die (thuis) wil kunnen terugvallen op de basis. Het Grote Taalboek is een onmisbaar hulpmiddel voor leerlingen, ouders, leerkrachten en (Pabo-) studenten. Handig ter voorbereiding op de Eindtoets van het Cito en voor de taaltoetsen in vo en mbo.
ISBN/artikelnr. 9789077990643x
Titel Het grote taalboek - overzicht
Uitgever Scala leuker leren bv
Methode/Serie Het Grote Taalboek
Vak Nederlandse taal
Leerlijn/Vaardigheden Diverse vaardigheden
Bindwijze Boek
Boeksoort Algemeen
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Het grote taalboek - overzicht

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.