Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

DraaiTaal - woordenschat E3

€ 8,99
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Draaitaal E3. Bestaat uit 12 series van 4 kaarten voor het vergroten van de woordenschat. In dit deel worden er nog geen omschrijvingen bij de woorden gegeven, maar worden afbeeldingen ingezet.

628952 DraaiTaal E3

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • 628952 DraaiTaal E3
De kaarten van niveaus M3 en E3 zijn geschikt voor jonge kinderen. Na een aantal weken leesonderwijs kunnen leerlingen in groep 3 al een aantal series zelfstandig spelen.

Woordenschatspellen rond Cito-woorden

Zoekt u iets extra's dat leuk is én zinvol voor vluggerds die al klaar zijn met hun werk? Of wilt u meer variatie in de weektaken, of bij het hoekenwerk? Zoek dan niet verder en bestel DraaiTaal: speelse opbouw rond Cito-woordenschat als tussendoortje.

Hoe werken leerlingen met DraaiTaal?
DraaiTaal is een woordenschatspel waarbij de leerling steeds uit vier mogelijkheden het juiste antwoord kiest. DraaiTaal speelt de leerling alleen of samen op niveau M3, E3, M4, E4, M5, E5, M6, E6, M7, E7, M8 of E8.
Elke set bevat 12 series van 4 kaarten. Het spelen van 1 serie duurt hooguit enkele minuten. De leerling oefent dan actief en gericht 17 Cito-woorden en andere moeilijke woorden van een bepaald niveau.
De kinderen kunnen individueel of in kleine groepjes werken. Doordat een niveauset 12 series bevat, kunt u de series over (groepjes) kinderen verdelen en laten rouleren.
De vragen en antwoorden staan op draaikaarten. Vier draaikaarten vormen samen een set.

Het spel gaat als volgt:
- Lees de vraag – bijvoorbeeld: Het tegenovergestelde van modern is ...?
- Lees de antwoordmogelijkheden – gloednieuw, ouderwets, versleten of vroeger?
- Kies het goede antwoord en draai de kaart zo dat dit leesbaar voor je ligt.
- Doe hetzelfde met de volgende kaart.
- Alle kaarten van dezelfde kleur gedaan? Leg ze dan op volgorde naast elkaar.
- De letters bij de goede antwoorden vormen het oplossingswoord – bijvoorbeeld: L + A + M + P = LAMP.

De oplossingswoorden behoren per niveau tot een vast thema, bijvoorbeeld boerderij, muziek, vogels, lichaamsdelen, dieren, de tuin of Europese steden. Als blijkt dat het oplossingswoord van vier letters wel een bestaand woord is, maar niet bij het thema hoort, dan weet het kind dat het ergens een fout heeft gemaakt.

Voor wie is DraaiTaal geschikt?
DraaiTaal oefent de (Cito-)woorden voor de niveaus M3 t/m E8. De spellen zijn dus in de eerste plaats bedoeld voor groep 3 t/m groep 8, maar ook bruikbaar voor oudere leerlingen.
Doordat DraaiTaal is opgezet als zinvol tussendoortje voor zelfstandig werk, kunt u er ook mee differentiëren. Plusleerlingen vanaf groep 3 kunnen oefenen met DraaiTaal-niveaus die voor hogere groepen bedoeld zijn. Leerlingen met lacunes in hun woordenschat kunnen extra oefenen met niveaus voor lagere groepen.

Waaruit bestaat DraaiTaal?
DraaiTaal bestaat uit 12 niveaus voor midden groep 3 (M3) t/m eind groep 8 (E8). Elk niveau omvat 12 sets van 4 kaarten met elk 4 woorden. Er zijn dus per set 48 kaarten met in totaal 192 oefenwoorden.
ISBN/artikelnr. 628952
Titel DraaiTaal - woordenschat E3
Uitgever Schoolsupport
Methode/Serie DraaiTaal
Groep/Niveau Groep 3
Vak Nederlandse taal
Leerlijn/Vaardigheden Woordenschat
Soort Spel
Bindwijze Spel
Boeksoort Algemeen
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over DraaiTaal - woordenschat E3

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten