Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Kinderboekenweek

 

kinderboekenweek

 

Kinderboekenweekgeschenk | Prentenboek | Welke titels staan centraal in de lessen 

Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek

 
 
Geschenk: De diamant van Banjarmasin - Arend van Dam
Van 30 september t/m 11 oktober 2020 cadeau in onze winkel bij een besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken.

De diamant van Banjarmasin
Op de bijrijdersstoel in de vrachtwagen van zijn vader vraagt Arend op een dag: ‘Pa, wie zijn wij eigenlijk? Waar komen we vandaan?’ In dit boek probeert de schrijver zestig jaar later antwoorden te vinden op die vragen. In acht verhalen schrijft hij zich door de geschiedenis van Nederland heen. Het zijn verhalen over helden, gelukszoekers, vertrekkers en nieuwkomers. In al die verhalen vragen de hoofdpersonen zich af: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ Soms botst het en wordt de vraag gesteld: ‘Wie ben jij? Ik was hier eerst!’ Ja, wie was hier eigenlijk het eerst?

 

  Geschenk: De diamant van Banjarmasin - Arend van Dam

 

 
  Prentenboek: Tweeling
Robbie en Roef doen het liefst alles samen, dragen altijd dezelfde kleren en zijn allebei gek op ridders. Ze voelen zich helemaal een tweeling! Wanneer ze verkleed naar school mogen komen, hoeven ze niet lang na te denken: zij gaan natuurlijk allebei als ridder.

Als ze na school een zandkasteel bouwen, pakt een meisje het schepje van Robbie af. Roef zegt dat ze dat niet moet doen. Maar even later doet ze het wéér! Dan blijkt het niet één meisje te zijn, maar twee. Ze zien er precies hetzelfde uit. En zij bewe- ren een ECHTE tweeling te zijn…


Tijdens de kinderboekenweek te koop €7,25
 

 

 

 

Griffels, Penselen, Paletten en Vlag & Wimpels

winnaars griffel en penseel Uit elkaar - Gouden Griffel Hup Herman- Gouden Penseel

 

De Zilveren Griffel is de prijs voor de best geschreven Nederlandstalige én vertaalde kinderboeken van het vorige jaar. Jaarlijks kunnen in vijf categorieën twee boeken bekroond worden: tot 6 jaar, 6 jaar en ouder, 9 jaar en ouder, informatief en poëzie. Het Zilveren Penseel is de prijs voor de mooist geïllustreerde Nederlandstalige én vertaalde kinderboeken van het vorige jaar.

 

 

Bekijk de met griffels, penselen, vlag en wimpels bekroonde boeken

 

 

 

Deze titels staan centraal in de lessen bij de Kinderboekenweek 2020

 

Deze titels staan centraal in de lessen bij de Kinderboekenweek 2020

De keuze voor groep 1-2

 

 

De keuze voor groep 3-4

 

 

De keuze voor groep 5-6

 

 

De keuze voor groep 7-8

 

 

top