Klantenservice SchoolboekenThuis: 085 - 401 01 50

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Blokboek staatsinrichting

€ 11,50
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Het blokboek Staatsinrichting is geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8 en behandelt een keur aan interessante onderwerpen. De leerling leert onder meer over koninkrijken en republieken, de democratie en over de grondwet. Het kabinet,  ministers, staatssecretarissen en de Eerste en Tweede Kamer komen aan de orde.  De leerling krijgt inzicht in hoe een provincie en een gemeente bestuurd wordt, leert over politieke partijen, verkiezingen en over de Nederlandse rechtspraak. Na een aantal onderwerpen dienen telkens enkele herhalingsopdrachten gemaakt te worden.

Blokboek staatsinrichting

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • Blokboek staatsinrichting
De inrichting van ons landbestuur is complex. Tot de 18e eeuw was Nederland een republiek. Maar wanneer veranderde het in een koninkrijk en waarom? Wie heeft het hier nu eigenlijk voor het zeggen: de koningin of de premier? Het Blokboek Staatsinrichting geeft leerlingen op een eenvoudige en aansprekende manier inzicht in het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden, de totstandkoming van de grondwet, de rol van de koningin en de taken van de Eerste en Tweede Kamer. Er wordt aandacht besteed aan het bestuur van provincies en gemeenten en de opzet van politieke partijen, maar ook aan onderwerpen als vrede, vrijheid en de samenwerking van landen binnen Europa. In dit vrolijk geïllustreerde Blokboek staat op de linkerpagina de feitelijke informatie en op de rechterpagina de vragen en opdrachten. Daarnaast zijn er veel groepsopdrachten. Met behulp van het antwoordenboek kan de leerling het werk zelf nakijken.

Met Blokboek Staatsinrichting leert de leerling hoe de democratie van Nederland in ingericht. Op de linkerpagina’s staan beknopte, gemakkelijk leesbare teksten; op de rechterpagina’s kan de leerling eenvoudige vragen en opdrachten invullen. Het boek bevat talrijke groepsopdrachten waarmee de leerlingen in het documentatiecentrum of via internet aan de slag kunnen. Er is tevens een antwoordenboek beschikbaar voor zelfcontrole!
ISBN/artikelnr. 9789060522677
Titel Blokboek staatsinrichting
Uitgever Uitgeverij Kinheim
Methode/Serie Blokboek Geschiedenis
Groep/Niveau Groep 7, Groep 8
Vak Geschiedenis
Soort Werkboek
Trefwoord Extra oefenstof
Bindwijze Boek
Boeksoort (basis) schoolboek / studieboek
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Blokboek staatsinrichting

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.