Klantenservice SchoolboekenThuis: 085 - 401 01 50

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Bij de tijd werkboek 6

van € 7,00

Actieprijs € 1,00

Nog 7 exemplaren op voorraad

Leverbaar 2-5 werkdagen

Bij de tijd is een methode voor geschiedenisonderwijs in groep 3 t/m 8 op de basisschool. Met prachtige materialen, boeiende verhalen, mooie illustraties en filmpjes legt Bij de tijd een spannend verband tussen verleden en heden. Bij de tijd veel aandacht aan zwakke lezers. Er zijn audio-cd’s, lesboeken in groter formaat.

9789034517524

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

  • 9789034517524
Geschiedenismethode voor groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs. "Bij de tijd" presenteert geschiedenis vanuit diverse invalshoeken: economisch, sociaal-politiek, cultureel-mentaal, ecologisch en met oog voor de invloed van tijd en ruimte. In groep 3 en 4 is de benadering regressief: vanuit het heden terug kijken naar het verleden.

De leerstof is gericht op het ontwikkelen van tijdsbesef. In groep 5 tot en met 8 is de leerstof concentrisch-chronologisch opgebouwd. De tien tijdvakken (van de nieuwe kerndoelen) komen regelmatig terug (schelpenmodel). In elke groep komen zes van de tien tijdvakken aan de orde. Het ontwikkelen van het historisch besef staat centraal. Er wordt ingegaan op concrete gebeurtenissen en contexten uit de geschiedenis. Daarbij hanteert de methode een groeiend perspectief: in groep 5 en 6 staat Nederland centraal, in groep 7 Europa en in groep 8 de wereld.

De methode biedt mogelijkheden voor tempo- en niveaudifferentiatie o.a. door de verdiepende 'bloemetjesvragen'. De kopieermap bevat bij elk lesblok vier keuzelessen waarmee recht kan worden gedaan aan de verschillende leerstijlen van leerlingen.
ISBN/artikelnr. 9789034517524
Titel Bij de tijd werkboek 6
Uitgever Malmberg
Methode/Serie Bij de tijd
Groep/Niveau Groep 6
Vak Geschiedenis
Soort Werkboek
Trefwoord Basisstof
Bindwijze Boek
Boeksoort Uitverkoop
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Bij de tijd werkboek 6

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.
Nieuwe producten