Klantenservice SchoolboekenThuis: 020 - 589 09 70

Klik hier voor het Thuiswinkelcertificaat

Amsterdamse Beestenboel

€ 16,95
.

Leverbaar 2-5 werkdagen

Amsterdamse Beestenboel is een boek over wilde dieren in Amsterdam voor alle Amsterdamse kinderen!
Lezen verrijkt je wereld, prikkelt je fantasie. Van rauzen in het groen wordt je hoofd rustig en je lijf gezond. Wij willen alle Amsterdamse kinderen (nog meer) laten houden van boeken. En we willen ze de natuur in krijgen. Vieze knieën, natte haren, ‘kijk, een pissebed!’.

Amsterdamse Beestenboel

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

VOOR WIE?
Elk Amsterdams kind verdient Amsterdamse Beestenboel onder z’n kussen! Maar we maken het boek in eerste instantie voor kinderen met een taalachterstand en kinderen in achterstandsposities. Voor kinderen die er baat bij hebben als hun geest nog meer geprikkeld wordt en die een extra zetje kunnen gebruiken om het groen in te gaan.

We mikken op de leeftijd 6 – 9 jaar. Rappe lezers en voorlijke nieuwsgierigeaagjes vinden het boek al een paar jaar eerder leuk.

De eerste verspreiding gaat via De VoorleesExpress. Deze organisatie helpt kinderen met een taalachterstand door hen aan vrijwilligers te koppelen die hen regelmatig voorlezen. De VoorleesExpress werkt in Amsterdam met ongeveer 750 gezinnen per jaar.

Worden er meer boeken gedoneerd? (JA GRAAG!) Dan gaat de verspreiding via scholen in zogenaamde aandachtswijken met een hoog percentage leerlingen met risico op achterstand.

WAAROM?

Taal en gezondheid
We willen kinderen helpen met taal en helpen met hun gezondheid. Taal en leesvaardigheid zijn essentiële vaardigheden om een prettig leven in te richten voor jezelf, kinderen kunnen niet genoeg hulp krijgen bij het ontwikkelen daarvan. En buitenspelen maakt gezond. Niet alleen doordat je beweegt en frisse lucht inademt, als je buitenspeelt in het groen, dan heelt het groen je hoofd. Het is wetenschappelijk bewezen: kijken naar groen helpt tegen stress, van kijken naar bomen en planten wordt je sneller beter. Zeker stadskinderen, met hun hoofd in de schermen en hun lijf tussen steen, zijn fysiek en mentaal gebaat bij schooieren tussen de bomen en de planten. Lezen over de parken en dieren in hun eigen buurt, stimuleert de kinderen om hun eigen groene omgeving te ontdekken.

Liefde voor de natuur
En nog iets: we willen zoveel mogelijk kinderen liefde voor de natuur bijbrengen. Hoe meer mensen begrijpen hoe de natuur werkt en hoe belangrijk de natuur is, hoe langer de mensen het volhouden op aarde. En dat is vooral fijn voor de kinderen zelf (volwassenen worden toch snel wormenvoer).

Tweedeling in de stad
De tweedeling in de stad wordt steeds groter. Maar liefst 27% van de kinderen tussen de 5-9 jaar groeit op in een gezin met een zeer laag inkomen, becijferde de gemeente Amsterdam in 2015. De kans om in armoede op te groeien is voor hen groot. Daar tegenover staan de kinderen die ouders hebben met genoeg geld voor alle leuke dingen die deze wereld biedt.

Wij hopen dat de mensen die wel genoeg geld hebben de kinderen die niet zoveel krijgen, een boek willen geven. Want elk kind verdient inspiratie, lessen, hulp bij lezen en een aanmoediging om buiten te spelen. Dat is fijn voor de kinderen nu, en goed voor iedereen later.
ISBN/artikelnr. 9789082674200
Titel Amsterdamse Beestenboel
Uitgever Nee
Methode/Serie Algemeen boek (Leesboek/Prentenboek e.d.)
Groep/Niveau Groep 3, Groep 4, Groep 5
Vak Natuur en techniek
Bindwijze Boek
Boeksoort Algemeen
Voorraadstatus Leverbaar 2-5 werkdagen

Heb je een vraag over Amsterdamse Beestenboel

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden deze binnen 1 werkdag.